Ugrás a tartalomra

Film lett, most újra színházi előadás

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. október 05. szombat 18:57
A nagy sikerű Ernelláék Farkaséknál és a Kálmán-nap című magyar mozifilmek és színházi produkciók alkotói Miskolcra érkeznek.
Egy százalék indián. Fotó: Bántó Csaba

Néhány héttel ezelőtt, a huszadik, jubileumi Cinefest filmfesztivál egyik legnépszerűbb filmje volt Hajdú Szabolcs alkotása, az „Egy százalék indián”. Október 7-én, hétfőn este héttől egy páratlanul érdekes eseménynek ígérkezik Miskolcon a film alapjául szolgáló színdarab bemutatása, Hajdú Szabolcs rendezésében, a Látókép társulat előadásában a Tudomány és Technika Házában.

A darab az identitás, az örökölt magatartási modellek, hímsovinizmus, feminizmus és a modern kori nemi szerepek kérdéskörére fókuszál. A történetek főhősei középkorú párok, akik a lehető leghétköznapibb, de az adott életszakaszban mégis megoldhatatlannak tűnő problémákkal küzdenek. Ez a tehetetlenség ingerültséget, kétségbeesést szül, és a színdarabok során rendszerint párkapcsolati válságot idéz elő. Valóságos és finomra rajzolt karakterekből indulunk ki, amelyek valódi helyzeteket generálnak maguk körül és a finomrajzolatú pillanatok organikus egymásba kapcsolódásából lesz a történet.

“Tudod, milyen kurva nehéz egyáltalán felismerni, hogy ez nem természetes? Mire felismered, mire összerakod, eltelik tíz év. És akkor még csak ezután jön, hogy lebontsd magadban a beidegződéseket és kitalálj a helyükre valami mást. És nincs senki, aki megmutassa. Tudod milyen kibaszott nehéz? Nincs modell! Magadnak kell megtalálnod valamit! Mire helyre billensz, kész. Eltelt az élet. És már nem lehet semmit helyrehozni...”

Érdemes este hatra megérkezni a TTH-ba, hiszen minden nézőt vendégül látnak az előadás előtt egy pohár borra. A 19:00 órai kezdésig élő zene és kitűnő borok várják a nézőket, az előadás után pedig a fellépők találkoznak a kávéházi térben a közönséggel.

Jegyek elővételben tixa.hu és a technikahaza.hu oldalakon, illetve az Antik art cafe kávézó és antikváriumban, a Déryné utca 2.sz. alatt vásárolhatóak.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!