Ugrás a tartalomra

Folytatódik a Műszak-Rendszer-Váltás

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 27. szerda 15:05
A Műszak-Rendszer-Váltás sorozat záróeseményét tartják szombaton este a Grund pinceszínházban.

Az Észak-Keleti Átjáró Egyesület rendezvénye, ahogy előző állomásai is, a 30 évvel ezelőtti időszak miskolci kulturális-társadalmi élet emlékeit, a nyolcvanas évek végi, kilencvenes évek eleji underground szcéna világát igyekszik megidézni. Ennek keretében tartottak tematikus városi sétákat az elmúlt hetekben az átjárósok (a Vasgyártól az Ifiházig, a Buga Jakab romkocsmától a Kisavasig), és a kérdéskört hivatott összefoglalni a november 30-án fél 8-kor kezdődő este programjai is.

Egy filmvetítéssel indít a kínálat (19.30): a KineDok projekt keretében lesz látható a Minden falon nyílik ajtó című bolgár mű, a korabeli bulgáriai hétköznapok emberének rendszerváltásról alkotott képéről szól.

Egy órával később a Privát félmúlt Miskolcon helytörténeti könyvsorozat szerzői estjére várják az érdeklődőket: tematikus beszélgetés a közönség bevonásával a rendszerváltásról és a miskolci undergroundról (20.30).

Újabb órára rá a Honek-ker szalonzenekar lép színpadra (21.30). A koncert zárásával pedig (22.30) DJ Zölddé a főszerep: a fehérvári lemezmágus igyekszik majd a new wave, punk és alternatív felvételei segítségével a múltba (és jövőbe) repíteni a nagyérdeműt.

A fentiekhez kapcsolódik a civil egyesület kutatóinak felhívása, amely a három évtizeddel ezelőtti korszakot, annak kultikus miskolci (vendéglátó)helyeit, koncertjeit, közösségeit megidéző relikviák gyűjtésére irányul. Erről az Utánam, srácok projekt weboldalán olvashat részéletesebben.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!