Ugrás a tartalomra

Forradalmi klipet készített a Miskolci Illés EmlékZenekar

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 18. csütörtök 15:30
A nemzeti ünnep alkalmából készült videóklip az Illés-együttes egyetlen olyan dalából született, ami az 1848-1849-es események szellemében íródott.

Új klippel jelentkezett a Miskolci Illés EmlékZenekar (MIEZ). A miskolci formáció – aminek tolmácsolásában több száz sikeres koncerten hangoztak el az Illés-együttes hallhatatlan slágerei – most a nagy előd egy kevésbé ismert számát dolgozta fel. A dal eredetileg 1969-ben jelent meg kislemezen, a Miért hagytuk, hogy így legyen másik oldalán.
- Március 15-vel kapcsolatban egyetlen Illés-dal született, a forradalom és a szabadságharc szellemében, aminek címe Március 1848. – mondta Füvessy Norbert, a MIEZ gitárosa a Miskolc Tv stábjának. – Idáig inkább a rockosabb, beatesebb stílusú dalokból szemezgettünk, azokat részesítettük előnyben a koncertek során is. Most azonban megszólaltattuk az eredeti Illés-hangzást is, amiben előkerül a furulya, és igazából csak akusztikus hangszerek szólalnak meg. Úgy érzem, ezzel egy új színfoltot viszünk a zenekar életébe 15 év után.
Az együttes álláspontja, hogy egy emlékzenekar esetében nincs sok értelme saját klipeket gyártani, azonban ennél a dalnál úgy érezték, érdemes elkészíteni a klipet hozzá. Ennek oka, hogy a Március 1848. egy kevésbé ismert szám, aminek az üzenete a MIEZ szerint újra aktuálissá vált. 
- Ez az Illés-dal egy 1969-es szerzemény, ami nagyon ritkán hangzik el koncerteken – meséli Vizi Viktor, a MIEZ énekese. – Mi a Nemzeti dal mellett szinte mindig játszani szoktuk, de rajtunk kívül szerintem senki. Maga az Illés is csak pár alkalommal adta elő, pedig egy frappáns dalról van szó, aminek a szövege is nagyon jól sikerült. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!