Ugrás a tartalomra

Határozatlan időre meghosszabbították a kijárási korlátozást

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. április 09. csütörtök 16:56
Határozatlan időre meghosszabbította a kijárási korlátozást Orbán Viktor miniszterelnök. A polgármesterek külön dönthetnek, hogy bevezetnek-e szigorító szabályokat.

Két héttel ezelőtt rendelték el a kijárási korlátozásokat – emlékeztetett a miniszterelnök. A határidő szombaton lejár, dönteni kellett a folytatásról, mondta Orbán Viktor. A döntés nagy körültekintést igényelt: kell-e folytatni, és ha igen, hogyan, mivel most mindenki a családjával készül a húsvétra, tette hozzá.

A polgármesterek, rendőrök, járványügyi szakemberek, tudósok véleményét is kikérték. Egybehangzó volt a vélekedés, hogy az eddigi korlátozások értelmesek és sikeresek voltak, lelassították a járvány terjedését.

Ennek fényében a következő döntéseket hozták: a kijárási korlátozás időtartamát határozatlan ideig meghosszabbítják, hetente mérlegelnek és döntenek a hosszabbításokról. Külön jogosítványt adnak a polgármestereknek: hétfőig speciális, szigorító szabályokat vezethetnek be.

A kormányfő kérte: a korlátozó szabályokat mindenki tartsa be, kerüljük a csoportos összejöveteleket, tartsuk a távolságot a közterületeken, és fokozottan figyeljünk az idősekre. Ez a húsvét másmilyen lesz, mint amilyenek a húsvétjaink lenni szoktak. Fogadjuk ezt el. Vigyázzunk egymásra! – zárta a miniszterelnök.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!