Ugrás a tartalomra

Hölvényi György: jobboldali fordulatra van szükség az EP-ben

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. szeptember 22. péntek 23:29
A háború és a migráció Európa két legfőbb problémája – jelentette ki pénteken, Miskolcon tartott sajtótájékoztatóján Hölvényi György, a KDNP alelnöke, európai parlamenti képviselője.

Fotó: Tajthy Ákos

A politikus úgy fogalmazott, itthon gyakran külpolitikaként gondolunk az európai politikára, pedig nagyon is belügy, hiszen Magyarországot is érintik azok a döntések, melyeket Brüsszelben hoznak meg. Hozzátette, jelenleg Európát alapjaiban meghatározza Oroszország ukrajnai háborúja, ebben a témában pedig a KDNP álláspontja világos: mindent meg kell tenni a mielőbbi békéért.

- A KDNP a normalitás pártja, nem csoda hát, hogy a békéért dolgozunk, hiszen a béke a legnormálisabb állapot – hangsúlyozta Hölvényi György, aki hozzátette ezt sürgeti a Mediterrán találkozók harmadik összejövetelén Marseilleben Ferenc pápa is, aki a háborús helyzet megoldása mellett a befogadásról, a környezetvédelemről és a migrációról is szól.

Az európai parlamenti képviselő úgy fogalmazott, Európa létét veszélyezteti a migráció is, ez ellen azonban nem a Földközi tengeren kell tenni, ahol ezrek halnak meg, hanem helyben. „Én nagyon sokat utazom, sokszor ráadásul Afrikába, de még sosem hallottam arról, hogy bárki örült ott annak, hogy el kellett hagynia az otthonát. Ez nem megoldás nekik, Európát pedig tönkreteheti a migráció” – hangsúlyozta.

Hölvényi György kijelentette: a minőségi oktatás ad lehetőséget arra, hogy Afrika fiatalja hazájukban juthassanak tisztességes megélhetéshez és ne kényszerüljenek szülőföldjük elhagyására.

A politikus szerint a politikai elit Európában teljesen elfordult a valóságtól, ezért az Európai Parlament jelenlegi felállása nem normális, változtatni kell rajta. „Szerintünk jobboldali összefogásra, felállásra van szükség, a KDNP ezen dolgozik, ezért próbál tenni a Néppártban és ezen dolgoznak a Fideszes politikusok is” – zárta gondolatait a képviselő.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!