Ugrás a tartalomra

"Isten csodálatos jövőt tervezett"

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 15. szombat 11:03
Negyedik alkalommal rendezik meg a Miskolci és Észak-Magyarországi Regionális Testvéri Találkozót, a MIÉRTT-et.

A rendezvény idén először a belvárosban, az Erzsébet téren hirdeti Isten szeretetét neves előadókkal és könnyűzenei koncertekkel június 28-30. között. Az összgenerációs keresztyén fesztivált tizenegy gyülekezet szervezi, többek között baptisták, evangélikusok, reformátusok, metodisták és pünkösdiek, vagyis protestáns hitvallású felekezetek is.

Miskolcon évtizedekre nyúlik vissza az Aliansz - Magyar Evangéliumi Szövetségbe tartozó gyülekezetek együttműködése. A lelkészek, lelkipásztorok, gyülekezetvezetők minden hónapban találkoznak, együtt imádkoznak egymás szolgálatáért, a városért, és közösen foglalkoznak az igével. A Diósgyőri Református Gyülekezet részéről érkezett egy felvetés 2015-ben, hogy szervezzenek ezek a gyülekezetek egy közös találkozót.

A fesztivál megálmodója és szervezője Péter András lelkész elmondta, kettős célja volt az eredeti elgondolásnak. – A hívők erősíthetik egymást, akik pedig még nem hívők, azok megismerhetik Istent. Külön örülünk annak, hogy a korábbi fesztiválok helyszínéről, a Diósgyőri református templom kertjéből beköltözhetünk a belvárosba. Ezzel ugyanis olyanokat is megszólíthatunk, akik csak sétálnak az utcán, valamint olyan fiatalokat is, akik azt keresik, hogy hol tölthetnék el idejüket jó társaságban és hasznosan is – mondta a lelkész. – Isten csodálatos jövőt tervezett nekünk, embereknek. Szereti a világot, és akármilyen nehéz harcaink is vannak néha az életben, összességében véve örömteljes lehet az életünk.

A háromnapos rendezvény résztvevőinek száma az elmúlt években meghaladta az ezerötszáz főt. – A legnépszerűbb programon, Pintér Béla koncertjén több mint ezren voltak, és több százan követték őt online is – mondta Péter András, aki elárulta, idén is tervezik az online közvetítést, valamint Pintér Béla, a legnépszerűbb keresztyén evangéliumi énekese ebben az évben is fellép a fesztiválon.

Előadó lesz még Mike Sámuel és Mészáros Kálmán baptista lelkipásztor, Bánki Lajos, a Golgota Keresztény Gyülekezet lelkipásztora és Cséki Győző, az Üdvhadsereg kapitánya. Fellép a Golgota Gospel Kórus is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!