Ugrás a tartalomra

Jazz és dixieland fesztivál: térzene a Szent István téren, a Szinva teraszon és a MÜHA előtt

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. július 22. szombat 21:47
Örömzene a belváros több pontján, hatodik alkalommal rendezik meg most hétvégén a hatodik nemzetközi dixieland és jazz fesztivált Miskolc belvárosában.

Dixie és jazz fesztivál - szombat - Juhász Ákos képgalériája

Szombaton is jazz és dixieland muzsikával telt meg Miskolc belvárosa - folytatódott a hatodik nemzetközi dixieland és jazz fesztivál. A fesztivál második napja térzenével kezdődött a Virágóra körül, ahol a La Barrière Manouche Jazz, a Happy Dixieland Band, a Miskolc Dixieland Band és a DT Band muzsikált.

A MÜHA előtti Kisszínpadon délután négytől és kicsivel öt után zenélt a BB Band Dixieland Jazz Band (Szlovákia, Besztercebánya), majd a La Barrière Manouche Jazz ebben a sorrendben, a Nagyszínpad aztán este héttől népesedett be az előtte lévő nézőtérrel, vagyis a Szinva terasszal együtt: itt a DT Bandet, a Happy Dixieland Bandet és a Miskolc Dixieland Band Varga Andreával kiegészülve.

A program keretein belül három napon keresztül szórakoztatják hazai és nemzetközi együttesek a teljesen ingyenes eseményre látogatókat, tehát vasárnap zárul a koncertek sora. A beharangozó sajtótájékoztatón elhangzott, a fesztivál több mint koncertek egymásutánisága, hiszen olyan kísérőrendezvények, mint a dixie-felvonulás vagy a gyerekkoncert igazi örömzenélést hoznak a belváros szívébe. A koncertek minőségi élő zenét, műfaji sokszínűséget, professzionális előadásokat nyújtanak a közönség számára.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!