Ugrás a tartalomra

Két látványos programmal búcsúznak a miskolci repülőtértől

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. április 19. kedd 17:01
Az előttünk álló hétvégén a Legendák a Levegőben utazó produkció érkezik Miskolcra, április 29-én és 30-án pedig a Borsod Megyei Repülőklub tartja meg hivatalos záró rendezvényét. 
Fotó: Mocsári László

Reptérbúcsúztató utolsó családi sétarepülő hétvége és gyermeknap címmel rendeznek színes programot április 23-án és 24-én, vagyis az előttünk álló hétvégén a miskolci repülőtéren. A rendezvény nevéből is adódik, hogy az ebben a formában és ezen a helyen az utolsó lesz, hiszen amint az ismert, a miskolci repülőtér 91 év után a jelenlegi helyén megszűnik, május 1-jétől már csak a légimentés zajlik majd a területről. 

A hétvégi programra a szervezők sok-sok meglepetést, vendégeket, játékokat és természetesen sétarepüléseket ígérnek. Mint írják, most még utoljára bárki felszállhat innen, Cessnával, Paiperrel, siklóernyővel, kipróbálhatják az Autogirót, repülhetnek sárkányrepülővel, sőt lesz helikopter is. A rendezvény látogatása térítésmentes.

Bistei Viktor, a Borsod Megyei Repülők Klub vezetője kiemelte, ezt követően április 29-én, pénteken és 30-án, szombaton is programmal várják az érdeklődőket, ez lesz a kilencven éves miskolci reptér záró rendezvénye. A klub az utolsó két napon a többi között légibemutatókkal, műrepüléssel és ejtőernyős ugrással is készül, a végleges programterv a napokban áll össze, így a pontos részletekről a szervezet vezetője később ígért tájékoztatást. A részletekkel így a következő napokban jövünk.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!