Ugrás a tartalomra

Kosárlabda - hosszabbításban győzött a MEAFC-PEKA BAU

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 15. péntek 17:20
A férfi kosárlabda NB I., Piros-csoport, 24. fordulójának keretében csütörtökön este a MEAFC-PEKA BAU csapata a Budafoki KK gárdáját fogadta a Miskolci Egyetem Körcsarnokában.
Fotó: MEAFC

Kiegyenlített meccsen a házigazdáknak végül a hosszabbításban sikerült megszerezniük a győzelmet, amely fontos pontokat jelent számukra a folytatást illetően.
A feldobás után a vendégek ébredtek hamarabb, olyannyira, hogy az első negyed 7. percében már tízpontos vezetésüket mutatta az eredményjelző (13-23). A játékrész hajrájára 8 pontot faragott hátrányából a miskolci gárda (24-26). A második negyed közepére előbb egalizált a hazai együttes (33-33), majd a folytatásban valósággal állva hagyta ellenfelét, átvette és fokozatosan növelte a vezetést. A Budafok közel négy percen át nem talált be a gyűrűbe, így 52-35-ös állással vonultak el a csapatok a szünetre.

A harmadik negyedben állandósult a hazaiak előnye, a 25. percben 64-48 volt az állás. A játékrész végére némileg csökkent a miskolciak lendülete, miközben a Budafok zárkózott (66-59). Az utolsó játékrész elején tovább lopakodtak a vendégek, míg a vendéglátók helyzetei kimaradtak (66-61). A 34. percre ismét elindult felfelé a MEAFC-pontok száma (71-65). Az utolsó öt percre 4 pont előnnyel vágtak neki a házigazdák, de a hajrában, az utolsó másodpercekben dobott kosárral a Budafok kiegyenlített (81-81). Jöhetett az öt perces hosszabbítás, melyben a miskolciak céloztak jobban és végül a maguk javára fordították a mérkőzést. 

A végeredmény: MEAFC-PEKA BAU – Budafoki KK  96-91 (24-26, 28-9,1 4-24, 15-22, 15-10)

Dr. Váczi Péter: - Egy gyakorlatilag megnyert meccset tettünk nagyon nehézzé magunknak. Hibás felfogásba estünk bele a harmadik negyedben, közepes ritmusban kezdtünk el játszani, ami nekünk nem, ellenfelünknek viszont nagyon kedvezett. Egész héten arra készültünk, hogy ez ne következzen be, mégsem tudtuk elkerülni. A lényeg azonban, hogy végül a hosszabbításban sikerült kicsikarnunk a győzelmet.

Károly Máté István: - Gratulálok a Miskolcnak a győzelemhez. Gratulálok a saját csapatomnak is, mert végre azt a Budafokot láttam, amit mindig látni szeretnék. Volt a játékunkban némi hullámvasút, de ha ezzel a harcos mentalitással megyünk tovább, akkor az az eredményességünkön is javíthat - nyiltakozta a kapitány.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!