Ugrás a tartalomra

Közintézmények és közösségek is pályázhatnak facsemetékre

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. október 26. hétfő 12:09
Az őszi fa- és cserjepótlási időszakban kétezer fát telepítenek Miskolcon a Nagy-Miskolc program részeként. A fatelepítésbe az önkormányzat bevonja a közintézményeket és a közösségeket is - tájékoztatta szerkesztőségünket a polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

A Nagy-Miskolc program részeként megkezdődik az őszi kertészeti időszakhoz kapcsolódó fatelepítés a város területén. Veres Pál polgármester összesen 10 ezer fa telepítését ígérte a jelenlegi önkormányzati ciklus végére, ebből az idén kétezret ültetnek el. A fatelepítésbe a miskolci önkormányzat a közösségeket, a miskolci közintézményeket, óvodákat, iskolákat is szeretné bevonni, így november 10-ig ők is pályázhatnak facsemetékre.

A többéves, szabadgyökerű facsemetékhez a karót és az ápolást segítő PVC csövet a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. biztosítja, a jelentkezőknek már csak el kell ültetni azokat az intézmények területén belül, valamint a továbbiakban vállalni a csemeték ápolását. Az ültetéshez egyszerű fatelepítési segédletet is biztosítanak, melyet az igénylők a kiszállításkor kapnak meg.  

Az igényléseket a miskolc.hu oldalon található igénylő lap kitöltésével a fokertesz@miskolc.hu címre kell eljuttatni november 10-ig. Miskolc főkertésze a rendelkezésre álló készlet figyelembevételével javaslatot tesz a növényalkalmazásra. Az igénylők november 16-tól kezdődően, munkanapokon előre egyeztetett időpontban kaphatják meg a Városgazda által kiszállított facsemetéket.

A csemeték biztosítása a jelenleg rendelkezésre álló készlet, valamint az időjárás függvényében történik. Amennyiben az őszi ültetési szezonban nem kerül erre sor, akkor a kérelem a 2021. tavaszra tervezett ültetési szezon előjegyzésébe kerül.

További hírek

Olvasnivaló