Ugrás a tartalomra

Külföldön "edződött" karmesterrel vágnak neki az új évadnak a szimfonikusok

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 14. szombat 12:43
Török Levente művészeti vezető minden miskolci zenekedvelőt invitál az együttes koncertjeire.

Török Levente, a Miskolci Szimfonikus Zenekar új művészeti vezetője a minap.hu-n keresztül is köszönti a város zenekedvelő közönségét az induló szezon alkalmából. Szavait változtatás nélkül közöljük.

Török Levente
Török Levente, a Miskolci Szimfonikus Zenekar új művészeti vezetője Fotó: magánarchívum

Több koncerten volt lehetőségem vezényelni ezt a remek zenekart, melynek tagjai nemcsak kiváló muzsikusok, hanem nagyszerű emberek is. A földgolyó legkülönbözőbb pontjait megjárt emberként mondhatom: olyan tökéletes egymásra hangolódást, mint amilyet ezzel az együttessel élhettem át, igazán ritkán tapasztaltam. Így arra a különleges mértékű bizalomra, amelyet a miskolci muzsikusok szavaztak meg nekem, csak legboldogabb szívvel mondhattam igent!

Külföldön edzett karmesterként talán kissé más szemmel nézek a muzsikára, a repertoárra, az előttünk álló produkciókra és arra a műhelymunkára, amely az együttes hosszú távú épüléséhez elengedhetetlen. Egy 60 éves zenekar történelme azonban kötelez is. Kötelez arra, hogy tisztelettel legyek, legyünk a múlt értékeivel, hagyományaival és együtt elért sikereivel szemben. Megtalálni az arányt a közös, új utunk hasznos változtatásai és a múltban már sikeresen megjárt ösvény erényei között végtelenül nehéz. Ennek megtalálásához Önökre is hatalmas szükségünk van! Kérem tehát Önöket, hogy akkor is, ha a következő időszakban esetleg kevésbé ismert szerzők darabjaival vagy eddig kevéssé ismert szólistákkal, karmesterekkel találkoznak, ne bizonytalanodjanak el, hanem szavazzanak nekünk bizalmat! Most kezdődő fejezetünk ugyanis csakis az Önök visszajelzéseivel közösen lehet sikeres! Hiszen ez az együttes elsősorban az Önök Zenekara, a miskolciaké és a környéken élőké.

Legyenek hát a közös építkezés aktív résztvevői! Jöjjenek el koncertjeinkre, váltsanak jegyeket, bérleteket és – ami a legfontosabb – vigyék jó hírünket mások számára is! Két vadonatúj bérletünk -Maestro és Capriccio- valamint egy újjászülető koncertsorozat -Belvárosi Zenei Esték- reményeink szerint bizonyítják majd, hogy érdemesek vagyunk minderre. Önök mindenképpen számíthatnak ránk, én is számítok Önökre!
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!