Ugrás a tartalomra

Ma délután elindul az ünnepi díszbe öltöztetett miskolci adventi villamos

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 27. vasárnap 08:52
Energiaválság ide vagy oda, de a miskolci gyerekek és felnőttek nem maradhatnak a már megszokott és szeretett villamosuk nélkül, amely már hozzátartozik a miskolci karácsonyokhoz. 
Fotó: minap.hu

Az MVK Zrt. tájékoztatása szerint idén 11. alkalommal indul útjára az adventi villamos Miskolcon. A közlekedési vállalat a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben minimális költséggel és támogatói segítséggel az adventi villamost műszakilag felkészítette, a szükséges apró javításokat elvégezte, így az ünnepi szerelvény a 2021 évben már megismert külső-belső dekorációval útnak indul.

A mézeskalács házikó tehát a tavalyi belső arany díszítéssel gurul ki a remízből, ebben a ragyogó pompában fogadják az utasokat a szépség és a szörnyeteg mese szereplői: Belle, a Szörnyeteg, Kanna mama, a gyertyatartó és Csészike.

Első útjára november 27-én vasárnap indul az adventi villamos, utoljára január 6-án lehet majd rajta utazni. A villamosra az szállhat fel, aki érvényes jeggyel, bérlettel, utazásra jogosító okmánnyal rendelkezik.

Az MVK arra hívja fel az utasok figyelmét, hogy ne csak a két végállomáson várják az ünnepi szerelvényt, hanem vegyék igénybe a közbenső megállókat is. Annak érdekében, hogy minden érdeklődő megcsodálhassa az adventi villamost, javasolják, hogy a teljes szakaszon történő utazás helyett, annyi ideig utazzanak vele, amennyi idő elegendő a kényelmes megtekintéséhez, felvételek készítéséhez. Így nagyobb tumultus nékül, többen és kényelmesebben élvezhetik ezt a miskolci kuriózumot. 

Az adventi villamost minden évben alaposan felkészítik a közlekedésre, azonban egy váratlan hiba – akárcsak egy idősebb autónál – bármikor előfordulhat. Meghibásodás esetén a szerelvényt az MVK Zrt. nem tudja pótolni, ilyen esetben az MVK a Facebook oldalán és a megállóhelyi kijelzőkön keresztül azonnal tájékoztatást ad az utazóközönségnek - közölte a cég. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!