Ugrás a tartalomra

Magyar Péter felveszi az európai parlamenti képviselői mandátumát

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 18. kedd 14:28
Magyar vasárnap indított szavazást azért, hogy a Tisza Párt támogatói dönthessenek arról, felvegye-e az európai parlamenti képviselői mandátumot.
Magyar Péter Miskolcon / Fotó: Juhász Ákos

Lezárult Magyar Péter szavazása: a voksolók 75.57 százaléka felelt igennel arra a kérdésre, hogy a politikus felvegye-e az európai parlamenti képviselői mandátumát - írta hétfőn a 24.hu. 

A politikus bízik a közösség kollektív bölcsességében, de több érvet is felsorolt a brüsszeli munka mellett. Például hogy a Tisza jelöltjei közül egyedül ő rendelkezik EP-tapasztalattal és helyismerettel; az Európai Néppártban könnyebb politikai eredményt elérni, ha ő vezeti a küldöttséget; EP-képviselőként felszólalhat a Magyar Országgyűlésben; komoly nemzetközi kapcsolatokat tudna kiépíteni - számolt be a portál. 

Magyar Péter hozzátette, hogy a pártépítést nem akadályozná a havi legfeljebb 8 brüsszeli vagy strasbourgi munkanap, és ha úgy hozná a helyzet, bármikor le is mondhat a képviselőségről. A Tisza Párt egyébként összesen 7 mandátumot nyert a június 9-i választáson - zárták. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!