Ugrás a tartalomra

A magyarok kétharmada arra számít, hogy megérzi a rezsiemelést

24.hu
Utoljára módosítva
2022. augusztus 23. kedd 13:40
Keddtől érkeznek az új rezsiszámlák a lakossági ügyfelek és a nem társasházban élő nagycsaládosok számára. Miközben a kormány azt kommunikálta, hogy mindössze a családok egynegyedét érintheti a rezsicsökkentés csökkentése, egy felmérés szerint a magyarok másra számítanak - írja a 24.hu.

A háztartások kétharmada véli úgy, hogy szeptembertől meg fogja érezni a rezsicsökkentés csökkentését. A lakosság becslései szerint átlagosan 27 ezer forinttal kerülhetnek többe a rezsiszámlák – írja a hvg.hu a GKI és a Masterplast augusztusi közvélemény-kutatása alapján.

A kutatás szerint a változások legnagyobb arányban a családi házakban és a 100 négyzetméternél nagyobb ingatlanban élőket aggasztják, de a kisvárosok és a községek lakóinak is több mint háromnegyede aggódik a rezsiköltség szeptembertől várható növekedése miatt. A legkevésbé, nagyjából fele-fele arányban aggódóak a panellakásban élők, nyilván azért, mert a távfűtést nem érinti a rezsiemelés.

A háztartások 42 százaléka várja azt, hogy havi 20 ezer forintnál kevesebbe fog fájni a rezsiemelés, 26 százalékuk 21 és 40 ezer forint közé becsli a költségnövekedést, az emberek egyötöde szerint viszont több mint 40 ezerrel fognak nőni a számláik minden hónapban. A megkérdezettek átlagosan 27 ezer forinttal nagyobb havi teherrel számolnak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!