Ugrás a tartalomra

Már a közelgő ünnep jegyében telt a decemberi régiségvásár

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2021. december 14. kedd 15:03
Az esemény sztárja ezúttal a Városház téri megállóban kiállított adventi villamos volt.
Ünnepváró régiségvásár. Juhász Ákos képgalériája

Ünnepváró hangulatban telt a decemberi régiségvásár. Az árusok között többször is megjelent például a Mikulás: volt, hogy gyalogszerrel érkezett és szaloncukrot osztott, valamint boldog családokkal szelfizett, máskor motorra pattant és úgy járta be a vásár területét, a Széchenyi utcát. 

Fotó: Juhász Ákos


A vásár választékára ezúttal sem lehetett panasza senkinek. A régi könyvektől a festményeken át egészen a kisebb-nagyobb bútorokig megtalálható volt szinte minden. Az ünnepi készülődés tetten érhető volt a vásárlók körében: sokan vettek most plüss játékokat, kisautókat – ezekkel vélhetően legközelebb a fa alatt találkoznak majd a legkisebbek. 

Az adventi villamos volt a sztár. Fotó: Juhász Ákos


Mindennek ellenére az az igazság, hogy a régiségek elől ezúttal elvitte a showt a Városház téri villamosmegállóba kiállított adventi villamos. Az ünnepi díszbe öltözött szerelvény körül folyamatosan nagy volt a tömeg. Rengetegen használták ugyanis azt ki, hogy a szerelvény belső terét anélkül lehet megcsodálni, hogy a villamos két-három percenként megállna utast cserélni.

További hírek

Olvasnivaló