Ugrás a tartalomra

Már a nyolcadik park is elkészült az avasi újszülötteknek

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 13. szombat 18:34
Hatvanegy fát ültettek az avastetői sportpályán szombat délelőtt a helyiek. Ez már a nyolcadik újszülött park lett az Avason, Fodor Zoltán önkormányzati képviselő körzetében, aki maga szervezi évek óta a faültetéseket.
Képgaléria! Fotó: Beregi László

Az Avason lakók közül hatvanegy gyermek született tavaly. Nekik készült a mai újszülött park úgy, hogy mindenki név szerint kapott egy fát, amit szülei, nagyszülei és szakemberek segítségével elültethetett a sportpálya melletti zöld területen. Itt már két másik újszülött park is van, de az Avason ez már a nyolcadik.

Fodor Zoltán azt mondta, nyolc évvel ezelőtt találta ki, hogy a körzetében született gyermekek tiszteletére emlékfát ültet a szülőkkel együtt. – Azért pont faültetést gondoltam ki, mert amikor a gyerekek megnőnek, ki tudnak jönni a saját fájukhoz, akár meglocsolni. Az első fák elültetői ma már nyolcévesek, szoktam látni, ahogy kisétálnak apukával, anyukával vagy éppen a nagyszülőkkel, hozzák a kis locsolójukat, vesznek vizet a kútról és megöntözik a fákat, amiket egyébként én magam is locsoltatok – mondta a képviselő, aki hozzátette, idén hamarabb ültették el a fákat kertészek javaslatára, és folytatni kívánja a jövőben is ezt a közösségi programot, mert nagyon nagy népszerűségnek örvend.

Az ünnepségen verset mondott egy avasi diák, valamint rövid műsort adott a Twist Oliver Kórus utódja. Az ültetés után pedig megvendégelték egy-egy szelet tortával a gyerekeket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!