Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024.03.01.) - időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 01. péntek 09:55
Enyhébb, de nedvesebb idő lesz ma, a felhők ne szegjék kedvünket, mert az eső mellett egyre több helyen megjelenik már az aranyeső is a városban. Jelezve, hogy ma kezdődik a tavasz.
Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

Pénteken sok felhő lesz felettünk. Keleten, északkeleten csak néhol, máshol többfelé lehet eső, zápor, délután pedig már főleg konvektív csapadék lesz jellemző, a Dunántúlon akár az ég is megdörrenhet. Sokfelé feltámad a délkeleti szél, a középső tájakon erős lökésekre kell számítani. Hajnalra a szélcsendesebb helyeken pára- és ködfoltok képződhetnek. Reggel 3 és 10, napközben 11 és 20 fok között alakul a hőmérséklet, nyugaton mérhetjük majd az alacsonyabb maximumokat - írja az idokep.hu.

Levegőminőség

Miskolcon igen vegyes képet mutat péntekre virradóra a levegő minősége, az Egyetemvárosban és az Avason kifejezetten jó, de több mérőponton, például a Szentpéteri kapu és Martinkertváros vonalában, és a keleti végeken ennél rosszabb az eredmény – írja a pmmonitoring.hu oldal.

Útinform

A Miskolci Városgazda Facebook-oldalán arról tájékoztat, hogy csütörtökön félpályás terelésre lehet számítani a következő utcákban:

Alföldi u. 4
Bencések útja 79
Bodrogi Zsigmond u. 9
Erzsébetsétány 53/a
Gózon Lajos u. - Jedlik Ányos u. kereszteződés.
Hajós Alfréd u. 16
Jókai u. 12.
Kis-Hunyad u. 49
Major u. 18
Medgyessy F. u. 4.,
Puskás T. u. 5
Soltész N. K. u. 36
Zsigmondi u. – Sajószigeti u. kereszteződés
Takta u. 17
Tapolcarét u. 10.

Horoszkóp

Kos
Minél nagyobb jelentőséget tulajdonítasz valaminek, annál fontosabb szerepet tölt be az életedben, tartsd ezt szem előtt, amikor eldöntöd, hogy időt és energiát szánsz-e egy dologra, mert ha egyszer beengedsz valamit vagy valakit az életedbe, már nehéz lesz száműzni onnan.

Bika
A mesékben nem csak a gyerekek hisznek, néha a felnőtteknek is jól esik elhinni azt, amit szeretnének. Az illúziók azonban egyszer csak összedőlnek, és akkor védtelen leszel a valósággal szemben.

Ikrek
Túlzás lenne azt állítani, hogy mindig helyes döntéseket hozol, de többnyire jól érzékkel állapítod meg, mikor kerülsz olyan szituációba, amelyikből jobb gyorsan távozni, és ma szükséged lesz erre a képességedre. Ha rossz társaságba keveredsz, ne habozz lépni, még akkor sem, ha ezzel esetleg megbántasz másokat.

Rák
Nézz mélyen magadba, és gondold át, ott tart-e az életed, ahol szeretnéd. Lehet, hogy mindaz, amiért dolgoztál, végre megvalósult, és te mégis elégedetlen vagy az eredménnyel. Ebben az esetben azonban te vagy az egyetlen, aki változtathat a dolgokon.

Oroszlán
Könnyebb lesz megtalálnod a válaszokat, ha tudod, hogy mik a kérdéseid. Találd ki, hogy melyik az a terület az életedben, amelyiket leginkább fejleszteni szeretnél, és mik azok a problémák, amelyeknek a megoldására koncentrálnod kell, és így eljuthatsz a megfejtésekhez is.

Szűz
Nem kerül minden pénzbe, ami jó. Ha most nem is engedheted meg magadnak a nagyzolást, egy baráti beszélgetés, egy nagy séta, egy ölelés valamelyik szerettedtől mindig ingyen van, és többet jelenthet, mint bármi, amit pénzen megvehetnél.

Mérleg
Nem akarsz elkapkodni egy döntést, inkább csendben meghúzódsz és kivársz, amíg biztos lehetsz mások érzelmeiben, de sokáig nem halogathatod a döntést. Idővel ki kell adnod magadat, és az érzések feltárása mindig kockázattal jár, de ha a csigaházadban maradsz, sosem találod meg a lelki társaidat.

Skorpió
Próbálj meg lazítani, mert az állandó feszültség az egészségedet is veszélyezteti. Arról nem is beszélve, hogy így nehéz bölcs döntéseket hozni, és nem is könnyű megtalálni, mi az, ami a leghatékonyabb módon vinne közelebb a célodhoz. Egy kis pihenés után mindent más színben fogsz látni.

Nyilas
Szeretnél végre lezárni egy régi ügyet, de valami mindig visszaránt, nem tudsz szabadulni egy érzéstől, egy emléktől, egy lehetőség gondolatától. Lehet, hogy most megéri visszalépni kettőt, és adni még egy esélyt a dolgoknak. Ha nem is jársz sikerrel, legalább biztos lehetsz, és tovább haladhatsz az utadon.

Bak
A félig teli vagy félig üres pohár kérdése az egész napodat végig kíséri, most te döntöd el, hogy az eseményeknek a jó vagy a rossz oldalát látod-e meg. Minden csak a hozzáállásodon múlik, és a dolgok kimenetelét is befolyásolja, hogy hogyan közelítesz egy-egy problémához.

Vízöntő
Ingadozik a hangulatod, az egyik pillanatban boldognak, a másikban magányosnak vagy sikertelennek érzed magadat. Mindenkinek vannak jó és rossz pillanatai, és míg bizonyos dolgokban sikeresek vagyunk, addig másokban kevésbé. Koncentrálj a jó dolgokra, és ezek a gyengeségeidet is segítenek fejleszteni.

Halak
Pattanásig feszíti valaki az idegeidet, és végül már elég egyetlen rossz szó vagy mozdulat, hogy kitörj, mint egy vulkán. A következmények nem biztos, hogy kellemesek lesznek, de az tény, hogy időnként jól esik szabadon engedni a bennük fortyogó indulatokat, ahelyett, hogy folyton megpróbálnánk elnyomni őket. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló