Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024.03.15.) - időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 15. péntek 07:56
Kegyes lesz hozzánk az időjárás a nemzeti ünnepen, több órára kisüt a nap, eső nem várható.
Tavasz a kertben. Fotó: olvasónktól

Időjárás

Pénteken változóan napos-felhős időben lesz részünk, eleinte többfelé számíthatunk hosszabb napos időszakokra, délután több felhő lesz az égen. Átmenetileg kisebb eső, zápor elszórtan északkeleten és keleten fordulhat elő, de jelentős csapadék sehol sem várható. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. Reggelre a legtöbb helyen 0 és 7 közé hűl a levegő, de néhol gyenge fagy sem kizárt. Délután 13-19 fokot mérhetünk - írja az idokep.hu.

Orvosmeteorológia

Pénteken időjárási front nem lesz felettünk, de a hűvös reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok. Egyeseknél még fejfájás, fáradékonyság, dekoncentráltság is előfordulhat. A napos időszakok jó hatással lehetnek hangulatunkra, közérzetünkre.

Közlekedésmeteorológia

Pénteken az ország legnagyobb részén száraz utak várják a közlekedőket, de átmenetileg kisebb eső, zápor elszórtan északkeleten és keleten előfordulhat, így ezeken a tájakon időnként vizes, csúszós útszakaszokra is számítani kell.
Hajnalban, reggel helyenként pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. A légmozgás nem lesz jelentős.

Levegőminőség

Városszerte jó vagy megfelelő a levegő minősége a pmmonitoring.hu adatai szerint.

Útinform

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. információi alapján: 

A jelzőlámpák a Bertalan u. – Kiss tábornok út kereszteződésben nem működtek.

Közúti közlekedési balesetről nincs információnk.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Áfonyás u. 18
Bencések útja 79
Benedek E. u. - Lorántffy u. kereszteződésnél
Bodrogi Zsigmond u. 9
Erdő sor 19
Hajós Alfréd u. 16
Kavics utca 34
Kőműves u. 31.,
Major u. 18
Medgyessy F. u. 4.,
Papszer Utca – Mindszent tér 4 előtt.
Pillangó u. 12
Soltész N. K. u. 36
Soltész Nagy Kálmán u. 67
Zsigmondi u. – Sajószigeti u. kereszteződés
Takta u. 17
Tapolcarét u. 10

Horoszkóp

Kos
Nincsen rózsa tövis nélkül, tartja a mondás, és ma te is megtapasztalod, hogy az életben bizony semmit nem adnak ingyen, és néha utólag derül csak ki, milyen nagy árat kell fizetned valamiért. Ne a veszteségre koncentrálj, gondolj arra, hogy ezzel is tanulsz valamit, így végül is minden fizetéskor vissza is térül valamennyi.

Bika
Nem szívesen mutatod ki az érzelmeidet, de ez nem jelenti azt, hogy nincsenek, és hogy ne esne ma nehezedre elrejteni őket, amikor valaki a lelkedbe gázol. Ne hagyd, hogy a dolog túlságosan mély nyomot hagyjon benned, hiszen aki igazán fontos, az sosem lenne képes fájdalmat okozni neked. Aki pedig képes rá, az nem érdemli meg, hogy könnyet ejts miatta.

Ikrek
Egyszer fent, egyszer lent – ez jellemzi leginkább a mai napodat. Míg bizonyos területeken minden összejön, és irigylésre méltó sikereket érsz el, más dolgokban úgy érzed, ha mindent bevetsz, akkor sem jutsz arra a szintre, ahova mások könnyedén elértek. Ne add fel a próbálkozást, és közben meríts erőt abból, amiben jó vagy.

Rák
Néha érdemes a bölcsebbek tanácsára hallgatni, még akkor is, ha a véleményük nem különösebben tetszik, vagy kénytelen vagy miatta olyan következményekkel szembenézni, amihez nem igazán fűlik a fogad. Ne feledd, hogy jobb egyszer beismerni, hogy hibáztál, mint dacból tovább járni a helytelen utat, amiről tudod, hogy semmi jóhoz nem vezet.

Oroszlán
Minél kellemetlenebb egy feladat vagy kötelezettség, annál jobb hamarabb túlesni rajta, így a teher nem fogja fölöslegesen nyomni a válladat. Lebegjen a szemed előtt, hogy ha ezen is túl leszel, és megbirkóztál a helyzettel, büszke leszel majd magadra, és ez elégedettséggel tölt el. A jövőbeli jutalom segít erőt meríteni a rád váró probléma leküzdéséhez.

Szűz
Hiába fogadod meg újra és újra, hogy végre egy kis időt szánsz önmagadra, nem tudsz nemet mondani egy újabb kihívásnak. Ma azonban olyasmibe vághatsz bele, ami még a te energiáidat is próbára teszi. Igaz, ha sikerrel jársz, akkor az eredmény is olyasmi lesz, ami egyetlen korábbi sikerélményedhez sem lesz fogható.

Mérleg
Nem szívesen ismered be, ha hibáztál, pedig tudod, hogy senki sem tökéletes. Ne próbáld erősebbnek mutatni magadat, mint amilyen valójában vagy, hiszen szembenézni a gyengeségeiddel már önmagában is nemes jellemre vall. Ha erre képes vagy, senki nem fogja elvárni tőled, hogy tévedhetetlen legyél.

Skorpió
Egy családi ügy kapcsán kerülhetsz kínos helyzetbe, még ha neked nincs is közöd az események alakulásához, a vér köteléke téged is belekever a következményekbe. Neked kell eldöntened, hogy megéri-e belefolyni egy problémába, vagy, bármennyire szereted is a családodat, most megéri egy lépést hátrálni, és világossá tenni, hogy ebbe te nem fogsz beleavatkozni.

Nyilas
Szeretnéd pihenéssel tölteni a hétvégét, de egy váratlan esemény közbe szól, és fenekestül felforgatja a napodat. Ha megőrzöd a pozitív hozzáállásodat, és nem csak elviseled, hanem átéled a kalandot, akkor a nap végére nem fogod megbánni, hogy ilyen fordulatot vettek a dolgok. Páratlan élményben lehet részed, amit még sokáig emlegetni fogsz.

Bak
Ha van egy kis időd, akkor azt fordítsd ma a párodra, mert a kapcsolatotoknak nagy szüksége van egy kis törődésre. Nem kell nagy dologra gondolni, de egy romantikus vacsora vagy egy délutáni séta is sokat segíthet. Ha még csak keresed a nagy őt, érdemes ma kiállításra, vagy más kulturális eseményre menni, mert a szórakozásnál többet is találhatsz.

Vízöntő
Ne várj többet a környezetedtől, mint amennyit te tudsz nekik adni. A barátaidnak is megvan a maguk élete, és ha időnként ebbe nem férsz bele, az nem azt jelenti, hogy már nem számíthatsz rájuk. Ne kérdőjelezd meg mindig a saját szerepedet, több embernek vagy fontos, mint ahogyan azt elképzeled.

Halak
Nagy lépésekben haladsz a célod felé, de mielőtt elvakítana a száguldás, érdemes ma egy kis szünetet tartanod. Lehet, hogy a nagy sietségben elfeledkeztél valami igazán fontos dologról. Ne kapkodj, mert nem biztos, hogy az lesz a legsikeresebb, aki a leggyorsabban célba ér, hanem az, aki tudja, hogy mit miért tesz, és a végeredményt is ennek megfelelően tudja megbecsülni. (bien.hu)
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!