Ugrás a tartalomra

Mindenféle „áradásra” felkészültek – buszokkal indultak útnak a Békemenetre

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 01. szombat 15:10
A fővárosban tart békemenetet a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szombaton.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Békemenet szombat délután a fővárosi Széchenyi térről a Lánchíd pesti hídfőjétől indult. Ez már a tizedik alkalom, ezúttal a Magyarország maradjon a béke szigete! mottóval rendezik meg.

Az ország minden részéből indultak buszokkal a szimpatizánsok. Miskolci politikusok is megosztották ezeket a pillanatokat közösségi oldalaikon.

„Nem adjuk a hazánkat semmi pénzért! Irány a Békemenet!” – posztolta Csöbör Katalin (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő.

Fotó: Facebook/Csöbör Katalin

„A béke tartja össze az univerzumot, és nem a háború” – fogalmazta meg spirituális üzenetét Kiss János (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő. A képen, középen egyébként ott a Pont Mi Egyesület független polgármesterjelöltje, Tóth-Szántai József.

Fotó: Facebook/Kiss János

A Telex azt írja, hogy buszokkal érkeznek a fideszesek a Békemenetre. Idézik Vitályos Eszter kormányszóvivőt is, aki azt írta, hogy őket „nem mossa el semmilyen áradás”, utalva a borongós időjárásra, illetve nyilván a Tisza Párt egyik gyakran hallható szlogenjére („Árad a Tisza”).

A résztvevők egy NO WAR feliratú molinó mögött sorakoztak fel az MTI tudósítása szerint. A molinó mögötti tömegben feltűnt Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-listavezetője, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, ifj. Lomnici Zoltán a CÖF-CÖKA szóvivője, Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, Bayer Zsolt publicista, Fricz Tamás politológus, Csizmadia László, a CÖF alapítója, Stefka István újságíró, Széles Gábor vállalkozó, Fásy Ádám előadóművész, Pataky Attila énekes is.

A résztvevők közül többen Hajrá Magyarország!, Fidesz, Szavazz! Június 9., No war, No gender, No migration feliratú táblákat, illetve helységnevekkel feliratozott zászlókat tartottak a magasba, illetve megjelent egy European Union Civil Cooperation Council feliratú zászló is.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!