Ugrás a tartalomra

Miskolci szimfonikusok 60 - jubileumi koncerttel ünnepeltek a város büszkeségei

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 11. szombat 08:29
Idén ünnepli fennállása 60. évfordulóját a Miskolci Szimfonikus Zenekar. A jubileumot egy pazar koncerttel koronázták meg pénteken este a Művészetek Házában.
Juhász Ákos képgalériája

Jubileumi koncerttel ünnepelte fennállásának hatvanadik évfordulóját a Miskolci Szimfonikus Zenekar pénteken este a Művészetek Házában. Szászné Pónus Krisztina ügyvezető korábban elmondta, bár az egész évaduk a kerek évforduló jegyében telik, a mostani koncert mégis kiemelt fontosságú, hiszen a zenekar hatvan évvel ezelőtt, 1963. november 1-jén alakult meg. Igyekeztek hát a születésnapi hangversenyt is november első felére időzíteni.

A műsor folyamán közreműködött a Nemzeti Énekkar, valamint a Fazekas Gyermekkórus és a Fazekas Kicsinyek Kórusa is.

Nemcsak a kerek évfordulóra, hanem - idén új kezdeményezésként - adventre, karácsonyra és újévre is tartogat különlegességeket a zenekar. Korábban általában egy karácsonyi koncert volt, idén azonban több is lesz, amiket elviszünk a város más helyszíneire, a tervek szerint a Selyemrétre és Görömbölyre is. Advent idején pedig három hangversenyt terveznek. Az elsőt december 2-ára, a Zenepalotába, a másik kettőt pedig vidéki helyszínekre: Alsózsolcára és Szerencsre.

Újévkor pedig ezúttal is két koncerttel készülnek Miskolcon: 2024. első szombatján (január 6.) délelőtt és este is fellépnek. A sokéves gyakorlatnak megfelelően emellett az ezt megelőző pénteken (január 5.) Emődön zenélnek, újdonságként pedig vasárnap (január 7.) Felsőzsolcára is elviszik a teljes újévi repertoárt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!