Ugrás a tartalomra

Nehezített pályán versenyezni – Miskolcra érkezik a Portfolio és KAVOSZ roadshow-ja

minap.hu / portfolio.hu
Utoljára módosítva
2023. április 04. kedd 10:54
Április 13-án, csütörtökön a Népkerti Vigadóban tartja országos gazdaságélénkítő roadshow-jának miskolci állomását a Portfolio és a KAVOSZ, ahol számos előadó mellett Szopkó Tibor alpolgármester is felszólal majd.

Az elmúlt évek történései, így az orosz-ukrán háború, az infláció és az energiaválság kockázata komoly következményekkel járt a gazdaságokban. A magyar vállalkozások sincsenek könnyű helyzetben, napról napra újabb kihívásokkal kell szembenézniük. A Portfolio és a KAVOSZ országos rendezvénysorozatán szakemberek segítségével gyűjtik egy csokorba a legfontosabb, KKV-kat érintő információkat. Ennek mentén szó lesz a finanszírozási és fejlesztési lehetőségekről, a gazdasági kilátásokról, és hogy mégis hogyan lehet megőrizni és növelni a versenyképességet nehezített pályán.

Mint arra a gazdasági portál emlékeztet: egy felmérés szerint a gazdasági válság hatására 2020 és 2022 között közel ötven százalékkal is csökkenhetett a magyarországi kis- és középvállalkozások értéke. Ugyanakkor a vállalkozások tulajdonosai és vezetői a megfelelő intézkedésekkel képesek lehetnek ellensúlyozni a negatív hatásokat. Ebben lehet a vállalatvezetők, vállalkozók, gazdálkodók segítségére a rendezvénysorozat, melynek második állomása Miskolc.

A szakmai rendezvényen vállalatvezetők, szakértők, valamint a szakpolitikai és a finanszírozói oldal képviselőinek segítségével járják körbe, mégis mire számíthatnak a magyarországi vállalkozások idén, várható-e javulás a gazdasági folyamatokban, milyen hazai források, hitelprogramok állnak a cégek rendelkezésére a válságkezelésben – vagy épp: hogyan lehet megőrizni és növelni a versenyképességet a megnehezített pályán. Az összejövetelen mindennek jegyében Szopkó Tibor alpolgármester a 2022 végén indított komplex szemléletű városfejlesztési programról, a Hodobay Tervről tart majd előadást.

A rendezvény támogatóinak köszönhetően ingyenes, ám a részvételhez regisztráció szükséges.

Az eseményről bővebben ITT olvashatnak. 

További hírek

Olvasnivaló