Ugrás a tartalomra

Párizs 2024 - A birkózóink is odatették magukat

MTI
Utoljára módosítva
2024. augusztus 10. szombat 20:44
Muszukajev kikapott az elődöntőben, Nagy Bernadett kiesett az olimpiáról.
Eltörött a mécses. Muszukajev Iszmail (pirosban), miután technikai tussal győzött a kirgiz Ernazar Akmatalijev ellen a férfi szabadfogású birkózók 65 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a párizsi Mars-mező Arénában 2024. augusztus 10-én. MTI/Illyés Tibor

A szabadfogásúak 65 kilogrammos súlycsoportjában magyar színekben versenyző Muszukajev Iszmail könnyed győzelmet aratott a nyolcaddöntőben szombaton a párizsi olimpia birkózóversenyén.

Az FTC világbajnoki címvédője a kirgiz Ernazar Akmatalijev ellen kezdte meg szereplését a francia fővárosban, s ugyan az első menetben még visszafogott teljesítményt nyújtott, a második elején gyorsan lezárta a meccset, melyet 11-0-ás technikai tussal nyert meg.
Muszukajev a negyeddöntőben mexikói vagy azeri riválissal találkozik.

Frissítés: Muszukajev az azeri Aliyevet is könnyedén verte, ezzel elődöntős

A szabadfogásúak 65 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Muszukajev Iszmail második mérkőzésén is sima győzelmet aratott azeri riválisa felett, így bejutott az esti elődöntőbe szombaton a párizsi olimpia birkózóversenyén.
Az FTC világbajnoki címvédője a kirgiz Ernazar Akmatalijev elleni technikai tusos siker után az azeriek tokiói ezüstérmesével, a háromszoros világbajnok Haji Aliyevvel mérkőzött és a második menetben mutatott klasszis teljesítménnyel 10-3-ra verte.

Frissítés2: 

A szabadfogásúak 65 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Muszukajev Iszmail az elődöntőben simán kikapott iráni ellenfelétől, így vasárnap a bronzéremért léphet szőnyegre a párizsi olimpia birkózóversenyén.

Az FTC világbajnoki címvédője a délelőtti programban a kirgiz Ernazar Akmatalijevet technikai tussal, az azeriek tokiói ezüstérmesét, a háromszoros világbajnok Haji Aliyevet pedig 10-3-ra győzte le, az esti elődöntőben pedig a 2022-ben vb-győztes iráni Rahman Musza Amuzadhalilivel csapott össze és kevesebb mint egy menet alatt, technikai tussal (10-0) veszített.
A tokiói játékokon ötödik, kabardföldi származású klasszis a játékok zárónapján 12 óra körül lép szőnyegre a helyosztón, melyen a vigaszágról kap ellenfelet.

Muszukajev Iszmail (pirosban) és az azeri Haji Aliyev a férfi szabadfogású birkózók 65 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a párizsi Mars-mező Arénában 2024. augusztus 10-én. A magyar versenyző győzött és bejutott az elődöntőbe. MTI/Illyés Tibor

A tokiói játékokon ötödik, kabardföldi származású klasszis a 18.15-kor kezdődő esti program második mérkőzésén lép szőnyegre a fináléért.

Nagy Bernadett (kékben) és az indiai Reetika Reetika a női birkózók 76 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a párizsi Mars-mező Arénában 2024. augusztus 10-én. MTI/Illyés Tibor

A birkózó Nagy Bernadett kikapott a nyolcaddöntőben

A 76 kilogrammos súlycsoportban szereplő Nagy Bernadett szombaton kikapott indiai ellenfelétől a nyolcaddöntőben, így már csak a vigaszági folytatásban bízhat a párizsi olimpia birkózóversenyén.

A kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes magyar sportoló az U23-as világbajnok indiai Reetika Reetika ellen vívta karrierje első ötkarikás mérkőzését, melyet alig öt perc alatt 12-2-es technikai tussal veszített el.
Az UTE 23 éves birkózója a vigaszágban még reménykedhet, amihez az indiainak döntőbe kell jutnia.

Frissítés: A birkózó Nagy Bernadett kiesett

A 76 kilogrammos súlycsoportban szereplő Nagy Bernadett szombaton kiesett a párizsi olimpia birkózóversenyén.
A kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes magyar sportoló az U23-as világbajnok indiai Reetika Reetika ellen lépett szőnyegre a nyolcaddöntőben és 12-2-re, technikai tussal kapott ki. 

Ezek után már csak abban bízhatott hogy legyőzője bejut a fináléba és így a vigaszágra segíti őt, ám Reetika már a negyeddöntőből sem jutott tovább, miután az első kiemelt kirgiz Ajperi Medet Kizi felülmúlta őt.
    
A magyar csapatból Muszukajev Iszmail van még versenyben. A szabadfogásúak 65 kilogrammos súlycsoportjának világbajnoki címvédője szombaton este az iráni Rahman Musza Amuzadhalilivel csap össze az elődöntőben.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!