Ugrás a tartalomra

Párizs 2024 - a szombati magyar mérleg

MTI
Utoljára módosítva
2024. augusztus 10. szombat 20:32
A kajakos Csipes Tamara és Varga Ádám ezüst-, míg Kopasz Bálint bronzérmet szerzett a párizsi olimpia szombati versenynapján, míg a szabadfogású birkózó, Muszukajev Iszmail vasárnap a harmadik helyért folytatja, miután kikapott az elődöntőben.
Ezüstös nap Párizsban. Fotó: MTI

Csipes kajak egyes 500 méteren - akárcsak három éve, Tokióban - második, a döntő másik magyar résztvevője, Gazsó Alida Dóra pedig hatodik lett. Férfi kajak egyes 1000 méteren Varga lett ezüst-, a címvédőként indult Kopasz Bálint pedig bronzérmes. Ezzel eldőlt, hogy a magyar kajakosok és kenusok négy ezüst- és három bronzéremmel zártak a francia fővárosban, ugyanakkor aranyat - az 1976-os játékok óta először - nem sikerült szerezniük.

A női kenu egyesek 200 méteres számában Takács Kincső 8., Kiss Ágnes 11. lett.

A bronz még megszerezhető vasárnap. Az iráni Rahman Musza Amuzadhalili (kékben) győz Muszukajev Iszmail ellen a férfi szabadfogású birkózók 65 kilogrammos súlycsoportjának elődöntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a párizsi Mars-mező Arénában 2024. augusztus 10-én. Muszukajev Iszmail kikapott iráni ellenfelétől, másnap a bronzéremért léphet szőnyegre. MTI/Illyés Tibor

A szabadfogásúak 65 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Muszukajev az elődöntőben technikai tussal (10-0) kikapott a 2022-ben vb-győztes iráni Rahman Musza Amuzadhalilitől, így vasárnap a bronzéremért léphet szőnyegre. A női 76 kilóban Nagy Bernadett első mérkőzését elveszítve a nyolcaddöntőben kiesett.

A női vízilabda-válogatott az ötödik helyen végzett azt követően, hogy a helyosztón ötméteresekkel 15-12-re verte az olasz együttest.

Guzi Blanka lovon is jó volt.

A férfi öttusázók döntőjében Szép Balázs tizedik, Bőhm Csaba a 13. helyen zárt. A női mezőnyben Gulyás Michelle csoportja harmadik, Guzi Blanka csoportja negyedik helyén jutott a vasárnapi döntőbe.

BIRKÓZÁS
szabadfogású 65 kg: Muszukajev Iszmail az elődöntőben kikapott, így vasárnap a bronzéremért lép szőnyegre
női 76 kg: Nagy Bernadett első mérkőzését elveszítve a nyolcaddöntőben kiesett

KAJAK-KENU
női K-1 500 m: Csipes Tamara 2., Gazsó Alida Dóra 6.
férfi K-1 1000 m: Varga Ádám 2., Kopasz Bálint 3.
női C-1 200 m: Takács Kincső 8., Kiss Ágnes 11.

ÖTTUSA
férfiak: Bőhm Csaba 10., Szép Balázs 13.
nők: Gulyás Michelle csoportja 3., Guzi Blanka csoportja 4. helyén jutott a döntőbe

VÍZILABDA
nők, 5. helyért: Magyarország-Olaszország 15-12 - ötméteresekkel.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!