Ugrás a tartalomra

Pénzbüntetést kapott az állatkínzó miskolci férfi

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. október 27. péntek 09:24
Tárgyalás mellőzésével döntött a Miskolci Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, akivel szemben állatkínzás miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádlott miskolci otthonában tartott egy hétéves, terrier jellegű, kan kutyát. Az eb rendelkezett mikrochippel, 2021 márciusában kapott utoljára kötelező veszettség elleni védőoltást, azt követően azonban a férfi már nem oltatta be.

De nem gondoskodott a kutya számára folyamatosan hozzáférhető, megfelelő minőségű és mennyiségű táplálékról, valamint ivóvízről sem, ezért a kutya kórosan lesoványodott, továbbá hallójárat-gyulladásban is szenvedett.

A kutyát az állatvédők szállították el az ingatlanból, majd a szakszerű állatorvosi ellátásnak köszönhetően folyamatos javult az állapota.

A Miskolci Járásbíróság pénteki közleménye szerint azonban a korábbi nem megfelelő bánásmód alkalmas volt arra, hogy az állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.

Mint írták, a vádlottnak lopás miatt már volt egy folyamatban lévő ügye, ezt most egyesítették az állatkínzással. Így a másik eljárásban próbára bocsátást kimondó rendelkezést hatályon kívül helyezve jelen eljárás keretében 200 ezer forint pénzbüntetést szabott ki halmazati büntetésként a terhelttel szemben, kötelezte továbbá a felmerült bűnügyi költség megfizetésére. A büntetővégzés jogerős.

(A külső kép illusztráció)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!