Ugrás a tartalomra

Polgármesteri hivatal: közös érdekünk a védekezés

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 15. szombat 11:04
A verbális vagy tettleges erőszak, a közösségi oldalakon egyre gyakrabban megjelenő fenyegetések, mások sértegetése véleményük, meggyőződésük miatt viszont minden esetben megengedhetetlen – mutat rá a miskolci polgármesteri hivatal.

Közleményükben azt írják: bár a koronavírus-járványhelyzet a napi adatok alapján enyhülni látszik, ez nem jelenti azt, hogy elmúlt a veszély. Az első és a második hullám javuló adatai után újult erővel csapott le hazánkra a vírus, a legnehezebb időszakban naponta csaknem 300 embertársunk életét követelve.

– Közös érdekünk, közös felelősségünk, hogy minden erőnkkel megpróbáljuk megakadályozni, hogy ez ismét megtörténhessen, ennek egyetlen eszközét pedig jelenleg a COVID-19 elleni vakcinák jelentik.

A szakemberek szerint valamennyi Magyarországon elérhető oltóanyag hatásos és biztonságos, a tétovázás, egy esetleg jobbnak tartott vakcinára való várakozás pedig a megfertőződés kockázatával jár. A szakemberek egyetértenek abban, hogy bármelyik vakcina jobb, mint a fertőzés okozta súlyos lefolyású betegség vagy halál.

Ugyanakkor mindenkinek saját felelőssége eldönteni, hogy beadatja-e a rendelkezésre álló vakcinák valamelyikét, vagy vár egy másik típusra. Ezt a döntését mindannyiunknak kötelessége tiszteletben tartani csakúgy, mint azt, ha valaki nem oltatja be magát, vagy éppen az oltás felvételére igyekszik mindannyiunk érdekében ösztönözni másokat, még akkor is, ha erről határozott véleményünk van.

– A verbális vagy tettleges erőszak, a közösségi oldalakon egyre gyakrabban megjelenő fenyegetések, mások sértegetése véleményük, meggyőződésük miatt viszont minden esetben megengedhetetlen. Őrizzék meg méltóságukat, bánjanak úgy a más véleményen lévőkkel, ahogyan szeretnék, hogy mások bánjanak Önökkel. Maradjanak meg embernek, akár ellenezik, akár támogatják a koronavírus elleni oltást.

A kormányzati intézkedésekből egyelőre az látszik biztosan, hogy azok, akik nem oltatják be magukat, egy ideig még nem élvezhetik ugyanazokat a szolgáltatásokat, ugyanazt a szabadságot, mint azok, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. De ennél még fontosabb, hogy az esetleges negyedik hullám esetén jobban ki lesznek téve a különböző vírusmutációk jelentette fenyegetésnek. Aki ezt el kívánja kerülni, annak mindenképp ajánlott valamelyik oltás felvétele – zárul a közlemény.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!