Ugrás a tartalomra

Prágai lövöldözés: már 15 halott és 24 sérült

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. december 22. péntek 08:57
A rendőrség előre kiüríttetett egy egyetemi épületet, de az elkövető máshol kezdett el lövöldözni.
Fotó: Michal Cizek / AFP

A lövöldözés a Károly Egyetem bölcsészkarának közelében történt. A támadó az egyetem diákja volt. A rendőrség szerint előre eltervezett akcióról van szó.

A cseh rendőrség közölte, hogy lövöldözéshez riasztották őket Prága belvárosában. Azt is megerősítették, hogy halottak és sérültek is vannak a helyszínen. Arra kértek minden környéken élőt, hogy ne hagyják el házaikat.

A támadót megölték. A rendőrség szerint más országok hasonló támadásai inspirálták. Martin Vondrášek, a rendőrség vezetője közölte, hogy elsőként az elkövető, egy 24 éves egyetemista édesapjának holttestét találták meg az otthonukban, Hostoun városban, Prága mellett. Később rájöttek, hogy a diáknak órája lesz az egyetemen, ezért elrendelték annak az épületnek a kiürítését.

Az elkövető viszont a rendőrség szerint másik épületben kezdett el lövöldözni, mint amit kiürítettek. A rendőrséget 14:59-kor értesítették, a kommandósok 12 perc alatt a helyszínre értek. 15:20-kor kapták a hírt, hogy az elkövető holtteste az épület egyik párkányán fekszik. A lövöldöző egyetemista öngyilkos lett, de a rendőrök is adtak le rá lövéseket.

(24.hu)

További hírek

Olvasnivaló