Ugrás a tartalomra

A rendőrség összeállította a teendők listáját a tavaszi szünetre

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 29. péntek 12:19
A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei rendőrség nagypénteken kitett Facebook posztjában hívja fel a figyelmet azokra a szabályokra és hasznos információkra, melyek betartásával vagy megfogadásával a húsvét és a tavaszi szünet is balesetmentesen telhet, hiszen a jó idő valószínűleg sok családot a szabadba csábít majd.
Fotó: rendőrség Facebook oldala

A rendőrség az alábbiakat sorolja fel:

Családlátogatás, kirándulás

Figyelembe kell venni az idő, a tömeg, és a tér definícióját, ha jó az idő sokan vannak téren, meg bárhol.

Óvatos, felelős közlekedés

Az ország útjain a megszokottnál sűrűbb forgalomra, és jó eséllyel egyre több biciklisre és motorosra lehet számítani.  Az autósokat és a két keréken közlekedőket is fokozott óvatosságra, nagyobb figyelemre kérjük! Segítsük egymást a közlekedésben, legyünk türelmesek, toleránsak!

Vezetés előtt, közben nem iszunk alkoholt! 

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy évről évre egyre kevesebben ugyan, de még mindig vannak olyanok, akik figyelmen kívül hagyják az alkoholfogyasztás melletti gépjárművezetés tilalmát és veszélyeit! Ezzel mind maguk, mind mások életét és testi épségét veszélyeztetik! Húsvétkor se legyen senki könnyelmű és felelőtlen, mert életek múlhatnak rajta!  Enyém, tiéd, az övé…

Kiegészítő ehhez a ponthoz: Ugye, ha vezet, ne igyon alkoholt, és ne üljön be olyan járművezető mellé, aki alkoholt fogyasztott! Ne adja kölcsön a járművét olyan személynek, aki nem józan! Ha ön a vendéglátó, a sofőrt soha ne kínálja alkohollal!

Szabályok betartása!

A jármű sebességét minden esetben az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg, a sebességhatárokat tartsák be!

Kiegészítő ehhez a ponthoz: A passzív biztonsági eszközök használata sem azért fontos, mert kötelező, hanem azért, mert egy esetlegesen bekövetkező baleset során életet menthet!

A rendőrök az elkövetkező napokban közúti ellenőrzéseik során kiemelt figyelmet fordítanak a szabályok betartására, különös tekintettel az ittas járművezetők kiszűrésére.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!