Ugrás a tartalomra

A Salkaházi programot támadja a miskolci Fidesz

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. október 12. csütörtök 20:32
A Salkaházi program kifizetését, valamint az iskolakezdési támogatást kérte számon a Fidesz Veres Pál polgármesteren, aki a Velünk a Város frakció tagjainak körében kedden jelentette be, hogy 12 ezerről 14 ezer forintra emelik a szépkorúak támogatását.
Fotó: Internet (Illusztráció)

Csütörtöki sajtótájékoztatójukon Szécsényi Marianna önkormányzati képviselő elmondta, szerinte kampánycélzattal vezette be Miskolc városa idén az iskolakezdési támogatást, és ugyanezzel a céllal fizeti ki a város a Salkaházi támogatást is.
Arra az újságírói kérdésre, hogy a fideszes városvezetés idejében mikor történt a kifizetés, Hollóssy András önkormányzati képviselő megerősítette, hogy az ő regnálásuk idején is év végén kézbesítették a nyugdíjasoknak a támogatást. Igaz, hozzátette: az szerinte nem minősül kampánycélnak.

2019-hez képest idén a miskolci családok átlagosan 30-40 ezer forintot költöttek iskolakezdésre, ami jelentős teher a családoknak, különösen az egyedülálló szülőknek – fogalmazott Szécsényi Marianna. Akinek ezek szerint elkerülte a figyelmét, hogy a Veres Pál által bevezetett iskolakezdési támogatás összege 30 ezer forintban lett maximalizálva. Ennek ismeretében még furcsább a fideszes képviselő azon javaslata, hogy a miskolci polgármester vegyen példát a szintén ellenzéki vezetésű Szeged önkormányzatáról, ahol a korábbi tízezer helyett 15 ezer forinttal segítették az általános iskolás gyerekek tanévkezdését.

„A képviselőnő javaslata teljesen abszurd és érthetetlen. Az új városvezetés által bevezetett iskolakezdési támogatás összege elérheti a 30 ezer forintot, vagyis egy-egy miskolci család akár kétszer nagyobb támogatásra is jogosult lehet, mint egy Szegeden élő” – mondta a felvetésre Simon Gábor
A Velünk a Város frakció vezetője rendkívül felelőtlennek tartja, hogy a kormánypárt miskolci képviselői ismét félre akarják tájékoztatni a miskolciakat. Szándékosan hallgatják el a tényeket, amelyek azt igazolják, a nyugdíjasok év végi támogatását kibővítik, a rászoruló családok gyermekeinek pedig jövedelemarányosan segítik az iskolakezdését. 

„Egyszerűbb álságosan félrebeszélni, elhallgatni az igazságot, mint beismerni, hogy a miskolci Fidesz számára nem tényező a rászoruló iskolát kezdő gyerekek, családok támogatása, amely a Fidesz idején nulla forint volt” – emlékeztetett Simon Gábor. Hozzátette: a miskolci Fidesz, ha ellenzéki városról van szó, szívesen példálózik Szegeddel, mi is szívesen tesszük, jó példa lehet, hiszen ott 20 éve nem volt fideszes városvezetés.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!