Ugrás a tartalomra

Spanyolországból csempészték a kábítószert – akár életük végéig börtönben ülhetnek

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 31. szerda 13:10
A Miskolci Járásbíróság fenntartotta annak a két férfinak a letartóztatását, akik Spanyolországból, kamionba rejtve csempésztek kábítószert Magyarországra.

A gyanú szerint az életvitelszerűen Spanyolországban tartózkodó két férfi megállapodott abban, hogy Spanyolországból kábítószert csempésznek Magyarországra és azt itthon értékesítik. Az egyik gyanúsított Spanyolországban egy kamion rakterébe rejtette az illegális anyagokat, hogy azokat majd az éppen Magyarországon tartózkodó társa magához vegye.

Miután a külföldön tartózkodó férfi is hazautazott, 2018 augusztusában mindketten elmentek arra a telephelyre, ahol kábítószereket tartalmazó kamion állt. A sofőr figyelmét elterelve vették magukhoz a kamionba rejtett táskát, amikor a rendőrök tetten érték őket. A táskában talált több kiló anyagot – hasis gyantát és kokaint – lefoglalták.

A gyanúsítottak a már korábban elrendelt letartóztatásuk miatt büntetés-végrehajtási intézetben tartózkodnak, így a fenntartás kérdéséről most távmeghallgatás keretében döntött a bíróság, ezzel is csökkentve a szállításukkal járó kockázatot.

Cselekményük jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megállapítására alkalmas, mely 5 évtől 20 évig, de akár életfogytig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, ezért a bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak félve a várható büntetéstől külföldi kapcsolataikat és helyismeretüket kihasználva megszöknének, elrejtőznének. Az sem zárható ki, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a tanúk befolyásolásával, a tárgyi bizonyítékok megsemmisítésével veszélyeztetnék a büntetőeljárás sikerét, illetve a már előkészített bűncselekményt véghez vinnék.

A járásbíróság a fenti indokok alapján fenntartotta a gyanúsítottak letartóztatását 2019. október 9-ig, így továbbra is büntetés-végrehajtási intézetben kell maradniuk.

A végzés ellen a gyanúsítottak fellebbezést jelentettek be.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!