Ugrás a tartalomra

Steinmetz Ádám Miskolcon: mindig éreztük az ország támogatását

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. december 09. szombat 15:59
Az olimpiai bajnok vízilabdázó egy olyan filmvetítéssel egybekötött közönségtalálkozóra érkezett Miskolcra, amit a Salkaházi plusz keretében rendeztek meg pénteken a Művészetek Házában.
Fotó: Mocsári László

A nemzet aranyai című, 2023-as magyar dokumentumfilm hősei azok a magyar vízilabda-legendák, akik 1997 és 2008 között végigverték a világot. Biros Péter, Benedek Tibor, Kásás Tamás, Kósz Zoltán, Szécsi Zoltán, Vári Attila, Székely Bulcsú, vagy éppen a Steinmetz-testvérek - legendás alakjai ők a magyar sportnak. A Szabadság szerelem, a BÚÉK és Az unoka producerének filmje bemutatja a világszerte elismert és csodált magyar vízilabdasport nevezetes, sikerekkel tarkított időszakának eddig nem ismert hátterét a csapattagok és a nemzetközi ellenfelek szemszögéből.

- Voltak olyan részek a filmben, amelyek számomra is az újdonság erejével hatottak - árulta el érdeklődésünkre a pénteki közönségtalálkozó vendége, az olimpiai bajnok Steinmetz Ádám.

Az egykori vízilabdázó úgy fogalmazott: a film nagyságát az adja, hogy nemcsak a csillogást mutatja be, hanem a kudarcokat is.

- Hogy miben rejlett a válogatott sikereinek a titka? Meglátásom szerint abban a mérhetetlen szeretetben, amit a szurkolóinktól kaptunk. Mindig éreztük az ország támogatását - fogalmazott.

A Dr. Hilscher Rezső Szociális Közalapítvány programján Bíró Tibor, a Cine-Mis Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a szépkorúakat, majd Miskolc polgármesterének adta át a szót. Veres Pál azzal kezdte, hogy az idei december "kicsit mosolygósabb", mint a tavalyi volt, amikor nehéz döntéseket kellett meghozni. Díszkivilágítás teszi meghittebbé a mindennapokat, és számos programmal készült a város az adventi időszakra, és az év lezárására.

A városvezető kitért a Salkaházi programra is.

- A nehéz időszakot lezárva, idén megemelt összeggel kifizethettük a nyugdíjasoknak járó Salkaházi támogatást. Emellett már évekkel ezelőtt eldöntöttük, hogy nemcsak pénzzel, hanem élménnyekkel is szeretnénk kedveskedni a miskolci szépkorúaknak. Megkérdeztük őket, és azt a választ kaptuk, hogy szeretnének közösen megélni élményeket, pillanatokat, legyen az egy színházi előadás, filmvetítés, koncert, közös vacsora. A program neve Salkaházi plusz, a filmvetítéssel egybekötött közönségtalálkozót ennek keretében rendeztük meg - tette hozzá Veres Pál.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!