Ugrás a tartalomra

Stop megszorítás – aláírásokat gyűjtött a Momentum Miskolcon is

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2023. október 31. kedd 14:48
Elég a Fideszes megszorításokból felhívással indított országos aláírásgyűjtést a Momentum. Miskolcon hétfőn délután a Centrumnál várták a szimpatizánsokat.
Fotók: Mocsári László

A Momentum tiltakozásul a megszorítások ellen kezdett országos aláírásgyűjtésbe. Gelencsér Ferenc, a párt elnöke a 2022-es választásokra emlékeztetve arra hívta fel a figyelmet, hogy annak idején a Fidesz azzal kampányolt, ha az ellenzék nyer, akkor minden rosszabb lesz. „Ezzel szemben azóta ötven megszorító intézkedést és húsz adóemelést vezetett be a Fidesz-kormány, amivel csak mélyítette a válságot. Ebben az országban már lassan semmi sincsen, nem működik az állam, nem kapunk semmit sem az adóforintjainkért, és egyre több adót vetnek ki a magyar emberekre, akik már nem tudnak több adót befizetni. Azt látjuk, hogy mindent elvesznek az emberektől, akik cserébe semmit sem kapnak” – fogalmazott Gelencsér Ferenc. Az elnök nyomatékosan kijelentette, hogy elegük van abból, hogy a kormány képtelen megbékélni az Európai Unióval, ami miatt hazánk nem kapja meg a neki járó uniós forrásokat, ennek ellensúlyozására pedig külföldi tőkét akar behozni.

Szopkó Tibor, Miskolc alpolgármestere, momentumos politikus a párt által megalkotott konkrét program két aspektusát emelte ki. „A legfontosabb, hogy tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy az uniós forrásokhoz teljes mértékben hozzá tudjon végre jutni az ország, akár az önkormányzatokon, akár a gazdasági szereplőkön vagy civil szervezeteken keresztül, mert ezek nélkül nem működik az ország.” A másik hangsúlyozandó aspesktus a Momentum szempontjából a politikus szerint a közpénzek sokkal hatékonyabb felhasználása az állami működés során. Fontosnak tartja továbbá azt is, hogy senki ne lopjon közpénzt Magyarországon, és senki ne hazudjon a magyar embereknek arról, hogy mi okozta ezt a válságot. „Mert, ha ezt a válságot nem vagyunk képesek értelmezni, akkor nem leszünk képesek megoldani se” – véli a politikus. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!