Ugrás a tartalomra

Szakmájuk kiváló diákjait díjazták

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 05. szerda 12:35
Nőtt a szakképzésbe jelentkező diákok aránya – Bihall Tamás szerint. A kamara évek óta támogatja a magas színvonalú szakmai képzést. A BOKIK most csaknem száz, szakmájában kiváló teljesítményt nyújtó diákot jutalmazott.

Miskolcról, Ózdról és Szerencsről is érkeztek fiatalok, a megye valamennyi szakképző intézményének két-három legkiválóbb diákját díjazták. Köztük volt Zima Mónika is, a Miskolci Szakképzési Centrum Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnázium kisgyermekgondozó szakos diákja érdeklődésünkre elmondta, kitűnő tanuló, ez pedig azért is lehet így, mert nagyon szereti a szakmát, amit tanul.

Az iskolák eredményeinek fokmérője, hogy a gazdaság mennyire fogadja el azt a teljesítményt, amivel a diákok kilépnek a tanintézményekből a munkahelyekre – fogalmazott a Miskolci Szakképzési Centrum kancellárja. – A kamara tudja összegezni a kis- és középvállalkozások véleményét, ami egy visszaigazolás az iskolának, hogy jó úton járnak a diákjaik, hiszen a gyakorlatban is megállják a helyüket. És ez a legfontosabb – emelte ki Kiss Gábor.

Miskolc gazdasága folyamatosan fejlődik, egyre nagyobb szükség van a jól képzett munkaerőre – ezt már a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) elnöke mondta. Bihall Tamás örvendetesnek nevezte, hogy hosszú idő után a tavalyi volt az első év, amikor nőtt a szakképzésbe jelentkezett diákok aránya. – Ez fontos mutató. Sokunk meggyőződése, hogy jó döntés szakmát tanulni – emelte ki.

Juhász Ákos képgalériája

A BOKIK csaknem száz, kiválóan tanuló diákot jutalmazott. Bihall Tamás elmondta: a kormány a napokban fogadta el azt a tervet, ami további szakmai erősítést jelent az iskoláknak és a vállalatoknak is.

Kovács J. Attila, a kézműipari tagozat alelnöke a szakmák tekintetében két mélypont volt a 20. században: a 2. világháború utáni államosítások, majd a rendszerváltást követően, amikor iparágak mentek tönkre. Mára azonban egyre jobbak a tendenciák, és már elmondható: aki szakmát tanul, az jó utat választ. – Úgy gondoljuk, hogy eljött az az idő, amikor jól megfizetik a szakmunkát – emelte ki.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!