Ugrás a tartalomra

Tiszteletdíjukat ajánlották fel a védekezéshez a Velünk a Város politikusai

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 09. csütörtök 20:47
Szolidaritást vállalnak a dolgozókkal, felajánlják áprilisi tiszteletdíjuk felét a Velünk a Város frakció tagjai. A koronavírus elleni védekezés költségeihez szeretnének hozzájárulni a felajánlással a politikusok – áll a Velünk a Város frakció közleményében. Egyúttal támogatják a polgármester azon kezdeményezését, hogy függesszék fel az önkormányzati képviselői alapok kifizetését addig, ameddig azt a város - a járvány a és a kormány döntései miatt kialakult - nehéz gazdasági helyzet megkívánja.

„A Velünk a Város frakciója szolidaritást vállal a várossal és a város azon dolgozóival, akik az előző, fideszes városvezetés felelőtlen gazdálkodása és az Orbán-kormány mostani elvonásai miatt fizetésük csökkenését kénytelenek elszenvedni. A fizetéscsökkentés célja, hogy a munkahelyek megmaradjanak még úgy is, hogy a kormány a legutóbbi intézkedéseivel milliárdos összeget vesz ki Miskolc kasszájából. Hiszünk abban, hogy a lehető legtöbb munkahelyet meg tudjuk óvni, és ehhez erkölcsi kötelességünk személyesen is hozzájárulni” - derül ki a közleményből.

A Velünk a Város frakciójának tagjai a koronavírus elleni védekezésre ajánlják fel áprilisi tiszteletdíjuk felét Miskolc városának, és egyúttal kijelentették: támogatják a polgármester kezdeményezését abban, hogy függessze fel az önkormányzati képviselői alapokat mindaddig, amíg azt a város - a járvány a és a kormány döntései miatt kialakult - nehéz gazdasági helyzete indokolja.

A frakció tagjai közleményben tiltakoznak a Fidesz-kormány megszorító intézkedései, pénzügyi elvonásai miatt is, amelyek – ahogy fogalmaztak - gyakorlatilag ellehetetlenítik az önkormányzatok gazdálkodását, és a járvány elleni védekezés központi támogatása helyett a fizetőképesség határára sodort településeket próbálják megsarcolni.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!