Ugrás a tartalomra

Tovább mélyíti szakmai kapcsolatát a Miskolci Egyetem és a S.E.G.A. Hungary Kft.

Miskolci Egyetem//Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft.
Utoljára módosítva
2022. július 07. csütörtök 10:20
A fennálló kutatási- és fejlesztési kapcsolatrendszer egyszerűbbé és átláthatóbbá tétele, valamint oktatási, kutatási, fejlesztési és mérési szolgáltatási feladatok ellátására irányul a Miskolci Egyetem és a Starters E-Components Generators Automotive szirmabesenyői gyáregysége közötti közös munka.

„A Miskolci Egyetem az észak-kelet-magyarországi régió humánerőforrás-fejlesztő, kutató és szellemi kisugárzó központja. Az Oktatási Hivatal adatai visszaigazolják, hogy az intézményben végzett hallgatók több mint 70 százaléka a régióban marad. Három műszaki karunk a XXI. századi igényeket tudja kielégíteni. Ipari együttműködő partnereinknek köszönhetően hallgatók az egyetemi képzési idejük alatt duális képzésben, gyakornoki programokban vagy rövidebb idejű gyakorlatokon vesznek részt. Az együttműködésekből szakdolgozatok, tudományos diákköri dolgozatok, doktori munkák születnek. Hallgatóink és oktatóink a kutatás-fejlesztésben is támogatást adnak vállalati műszaki problémákra. Stratégiai fontosságúnak tartjuk és rendszeresen tartjuk a kapcsolatot a partnervállalatokkal, és kimondottan örülünk annak, ha a kapcsolatokat meg tudjuk erősíteni és az együttműködések kereteit szélesíteni is tudjuk. Több fejlesztés is folyamatban van a Miskolci Egyetemen, amelyekben azt is látjuk, hogy a régióban működő ipari vállalatok be tudnak kapcsolódni és profitálni is tudnak majd” – hangsúlyozta Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, az intézmény és az SEG Automotive szirmabesenyői gyáregysége közötti korábbi közös munka megerősítésekor és az egyetemi labor bejárása előtt.

Fotók: Miskolci Egyetem

A Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. továbbra is hosszú távra tervez a régióban. A vállalat 2018-tól önálló vállalat, és már abban az évben együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Egyetemmel, mellyel megerősítette a korábban is működő szakmai kapcsolatukat. Az együttműködés részét eddig gyárlátogatások, diplomamunkák és a vállalat középvezetői, szakemberei által tartott egyetemi előadások képezték. A diákok állásbörzék, gyakornoki programok, duális képzések keretében ismerkedhettek az autóipari innovációkkal, a vállalat is támogatta az egyetemet szakmai programokon való részvétellel. „Miskolci Egyetemmel való együttműködés elmélyítése mindkét fél számára rendkívül előnyös, hisz a közös munka alapján a szükséges projektek gyorsabban, hatékonyan kerülnek megvalósításra, és az ebből nyert know-how-t mindkét fél kamatoztatni tudja. Az egyetem számunkra is előnyös szakmai kompetenciával rendelkezik, így örömmel hasznosítjuk ezt termék és applikáció fejlesztésünkhöz” – mondta Dr. Dobos Péter, a Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. műszaki gyárigazgatója.

A Miskolci Egyetem és a Starters E-Components Generators Automotive közötti további közös munka kiterjed szoftverfejlesztésre és ezzel kapcsolatos kompetenciák átadására, tesztek és szimulációk elvégzésére, kísérleti berendezések összeállítására, mérési feladatok ellátására, laboratóriumi vizsgálatok elvégzésére, megvalósíthatósági tanulmányok, szakértői anyagok készítésére, új technológiai eljárások kidolgozására, valamint oktatási szolgáltatásra.

„A közös K+F+I projektek nagymértékben hozzájárulhatnak a vállalat évek óta azonos célkitűzéséhez, még hatékonyabb és környezetkímélőbb generátorok és önindítók fejlesztéshez, melyek csökkentik a CO2-kibocsátást; valamint olyan lágy hibrid és HV rendszerek fejlesztéséhez, melyek hozzájárulnak vállalatunk villamosítás terén tett erőfeszítéséhez, és jövőbeni céljaihoz” - tette hozzá Dr. Dobos Péter.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!