Ugrás a tartalomra

Újabb szakaszához ér a gömöri felüljáró felújítása

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. október 14. hétfő 16:07
Következő állomásához érkezik a miskolci Gömöri felüljáró felújítása, vasárnaptól forgalomkorlátozást vezetnek be a 3-as főút Miskolc belvárosi szakaszán.
Minap-archív fotó: Mocsári László

A 3-as főút miskolci 1. vasút feletti híd, közismert nevén Gömöri felüljáró felújítása most szeptemberben kezdődött. A kivitelezés során megerősítik a kritikus állapotú, VI. számú támaszt, ami a jelenleg öt oszlopból álló szerkezet egybefüggő pillérfallá történő átalakítását jelenti, továbbá elvégzik a fölötte lévő dilatációs szerkezet teljes cseréjét is – tájékoztatta lapunkat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztálya.

Mint írták, a kivitelező a híd alatti, önkormányzati kezelésben lévő területen kezdte meg a munkát, de ezzel párhuzamosan a dilatációs szerkezet két ütemre tervezett cseréjét is szükséges elkezdeni. Ütemenként a 4 forgalmi sávból 2-2 lezárásával, félpályás forgalomkorlátozás mellett fog a csere megvalósulni.

Első ütemben az ideiglenes forgalomterelés kiépítésének a tervezett időpontja október 20., vasárnap reggel 7 óra. Ennek során a Kassa felé tartó mindkét sávot lezárják, míg a másik oldalon így 1-1 sávon haladhat mindkét irányban a forgalom. A 3-as főút belvárosi terheltsége miatt a reggeli és délutáni csúcsidőszakban várhatóan hosszabb menetidővel kell számolni az arra közlekedőknek, amely a környező önkormányzati utakra is hatással lesz.

A leginkább érintett csomópontokban a rendőrség helyszíni forgalomirányítással segíti majd a forgalmat, szükség esetén a forgalomirányító jelzőlámpákat is kikapcsolják.

A terelés első üteme – a munka előrehaladásától függően – várhatóan két hétig lesz érvényben. Ezt követően áthelyezik a forgalmat a lezárt szakaszra, és ott is 1-1 sávon haladhat majd a forgalom a dilatációs szerkezet cseréjéhez kapcsolódóan.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!