Ugrás a tartalomra

Újra diákpolgármestert választanak

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 05. kedd 16:39
Miskolc önkormányzata célul tűzte ki, hogy újra életre hívja a városi diákpolgármesterség intézményét, ezért 2021/2022-es tanévre vonatkozóan diákpolgármester választást szervez.

Az lehet diákpolgármester jelölt, aki valamely miskolci középfokú oktatási intézmény 9-11. évfolyamos, még érettségivel nem rendelkező, büntetlen előéletű tanulója, s nem tagja egyik politikai pártnak sem.
 
A diákpolgármester egy éves időtartamra kapja meg mandátumát, mellyel tanácskozási joggal vehet részt a városi közgyűlésen, valamint azokon a bizottsági üléseken, ahol a fiatalokat érintő ügyeket tárgyalják. A Közgyűlés által létrehozott Ifjúsági Tanácsban alelnökként lehet jelen. Az önkormányzat éves költségvetését véleményezheti. Ezentúl a polgármesterrel évi két alkalommal fogadó órát tart a Városházán. Továbbá részt vesz és felszólal a városi ünnepségeken, sajtótájékoztatót tart munkájáról és a diákságot érintő programokról, eseményekről.
 
A diákpolgármester-jelöltnek egy 1 éves programtervvel, egy kampánybeszéddel, egy kampányfilmmel és egy kampánystábbal kell készülnie a választásra.
 
A jelöltek számára a Polgármesteri Hivatal Dísztermében október 22-én (péntek) 14 órától választási vetélkedőt szerveznek, mely alkalommal a jelöltek vitázhatnak egymással és szakmai kompetenciáikat próbára tevő feladatokat oldhatnak meg.

A választást szakmai zsűri és az időközben megalakuló Városi Diákönkormányzat tagjai segítik szavazataikkal. 
 
Jelentkezni 2021. október 13. (szerda) éjfélig – intézményvezetői hozzájárulással – lehet.
 
A jelentkezési lapokat a pal.eniko@miskolc.hu e-mail címre kell megküldeni, vagy a MMJV Polgármesteri Hivatalának Részvételi Irodájába személyesen is leadható.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!