Ugrás a tartalomra

Újra vendégek a Barlangfürdőben – mintha nem is lett volna karbantartás

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. február 01. kedd 15:45
Véget ért a szokásos januári karbantartás a Miskolctapolca Barlangfürdőben, így február 1-től újra vízzel telt medencék várják a látogatókat. Ottjártunkkor többen éltek is már a lehetőséggel.

A szokásos éves karbantartás alatt a fürdő műszaki szakemberei elvégezték a vízforgató, a légkezelő berendezések ellenőrzését és tisztítását, a medencék karbantartási, takarítási munkáit, valamint gondoskodtak a Barlangfürdő teljes körű fertőtlenítéséről is, hogy a február elsejével esedékes újranyitáskor a megfelelő színvonalon fogadhassa vendégeit a komplexum.

Az idei munka azonban kapott némi pluszt is, hiszen megújult a Csillagterem: újrafestették, és javították a burkolatát – tudtuk meg Németh Judittól, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetőjétől.

Az átmeneti időszak alatt egyébként ismét szárazlábas túrán vehettek részt azok, akik a Barlangfürdő kulisszái mögé kívántak bepillantani, de most, hogy újra vízzel teltek a medencék, szintén izgalmas programok várják a fürdőzőket.

Szárazlábas túra a Barlangfürdőben; Fotók: Horváth Csongor

Február 5-én, szombaton rögtön szauna estre és éjszakai fürdőzésre invitálják a látogatókat az üzemeltetők, amelyről – és sok más egyébről – bővebb információkat a Miskolctapolca Barlangfürdő honlapján találhatnak az érdeklődők.

Koncert és éjszakai fürdőzés; MiNap-archív; Fotók: Juhász Ákos

A rövid leállást követően újból megjelentek a fürdőzők is. Hortobágyi Oros Budapestről érkezett családjával Miskolcra egy hosszú hétvégére. Egy közeli szállodában szálltak meg és úgy gondolták: az itt tartózkodásuk utolsó napján megnézik a felújított Barlangfürdőt. „Tényleg jó lett!” – summázta véleményét a családfő.

A helyi vonalat erősítette Juhász Gizella, aki évtizedek óta a fürdő látogatója. Ő elsősorban az egészségügyi előnyök miatt tér vissza újra és újra: a mozgás általánosságban jót tesz neki, míg a levegő az asztmájának kedvez.

(Címlapkép: A Barlangfürdő kívülről; MiNap-archív; Fotó: Juhász Ákos)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!