Ugrás a tartalomra

Vaddisznók bukkantak fel a Szentpéteri kapuban

minap.hu/Miskolc TV
Utoljára módosítva
2019. április 10. szerda 10:33
Félnek az emberek a Szentpéteri kapuban, vaddisznók bukkantak fel pár napja a lakótelepen.

Az ott élők azt mondják, hogy főleg hajnalban vannak nagyon sokan, és már a lakóházak közé is bemerészkednek. A környékbeliek szerint táplálék után kutatnak az állatok.  

– Bejárják az egész telepet. Megkezdik a 2.-4.-6. szám alól, és a házak mögött egészen a garázsokig mennek. Félelmetes, mert nem tudjuk, mikor jönnek egyszercsak szembe velünk – mondta a lakótelepen élő Tóth Istvánné.

Három évvel ezelőtt a Miskolctapolcán és környékén élőket riogattak a vaddisznók.  Akkor mintegy 40 példányra nőtt a belterületen garázdálkodó vaddisznók száma, ezért az önkormányzat kilövési engedélyt kért és kapott a rendőrségtől, a hivatásos vadász pedig megkezdte gyérítésüket.   

Tavaly ismét Miskolctapolcán és a Csermőke dűlőben bukkantak fel a vaddisznók, ez utóbbi bokros, gazos helyet különösen szerették az állatok. A város csaknem egy évvel ezelőtt szerződést kötött egy vadásztársasággal, így már hat vadász dolgozik Miskolcon.   

Szabó Máté, a polgármesteri hivatal sajtószóvivője elmondta: bejelentések alapján sikerült feltérképezni azokat a vonulási útvonalakat, ahol az állatok bejárnak a városba, és nem volt szükség belterületi kilövésekre. A legtöbbször külterületen sikerül lelőni az állatokat. Hozzátette: az elmúlt 11 hónapban 40 vaddisznót sikerült lelőni, most hétvégén például Miskolctapolcán lőttek ki egy állatot. A vadásztársasággal 2020-ig van a városnak szerződése és folyamatosan végzik a városba tévedt vadállomány ritkítását, illetve befogását.  

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!