Ugrás a tartalomra

Veres Pált kérték fel a Miskolci Egyetem kuratóriumi tagjának

mti
Utoljára módosítva
2021. március 23. kedd 11:09
„Több évtizedes törekvés, hogy a Miskolci Egyetem és a város szorosabban működjön együtt. Magam is vallom, Miskolc azért is különleges, mert az egyetemnek van egy városa és a városnak van egy egyeteme. És ez a mondat már nem csupán egy jól hangzó szlogen, hiszen a fejlesztésekről való közös gondolkodás során elkezdtük megtölteni tartalommal” – írja Facebook-posztjában Veres Pál.

Miskolc polgármestere megerősítette: hétfőn felkérték az egyetemi kuratórium megüresedett posztjának betöltésére, amely a város és az egyetem együttműködésében jelentős mérföldkő lehet.

„Nem elsősorban személyesen, hanem a város számára érzem nagy lehetőségnek a felkérést, amit természetesen elfogadtam.”

– A Nagy-Miskolc programban a fiatalok Miskolcon tartását tűztük ki egyik legfontosabb célul, ennek teljesítésében is nagy segítség lehet, ha a város és az egyetem szorosabban működik majd együtt. Én ezen dolgozom majd – írta a városvezető.

Varga Judit hétfőn a Facebook-oldalán azt írta: Kriza Ákosnak, Miskolc korábbi polgármesterének januári halálával „nemcsak egy a városáért mindig tenni akaró politikust, de a Miskolci Egyetem kuratóriumának egyik tagját is elveszítettük”.

Hozzátette, a Miskolci Egyetem sikerességének egyik záloga, hogy az intézmény és a város szoros kapcsolatot ápoljon. Ezért kérte fel Veres Pált (Függetlenek SZIVE-MSZP-Momentum-Párbeszéd-Jobbik-LMP-DK-Mindenki Magyarországa-Velünk a Város), Miskolc polgármesterét a megüresedett kuratóriumi pozíció betöltésére. E javaslatáról az alapítói jogokat gyakorló Palkovics László innovációs és technológiai minisztert is tájékoztatta.

„Hiszem, hogy az egyetem és a város jó együttműködése egy olyan szimbiózissá válik, amelyből Miskolc lakói és az egyetemi polgárság egyaránt profitál, s amely biztosítéka lesz az egész régió fejlődésének” – fogalmazott Varga Judit, hozzátéve: „ebben mi, borsodi emberek mindnyájan érdekeltek vagyunk!”.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!