Ugrás a tartalomra

„A vírus itt van": hatósági karanténban Gulyás Gergely és Orbán Balázs, Hollik tesztje pozitív (Frissítve!)

mti
Utoljára módosítva
2020. augusztus 27. csütörtök 13:40
Szerda óta hatósági karanténban van a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely és a tárca parlamenti és stratégiai államtitkára, Orbán Balázs, mert múlt hét szombaton egy olyan magánrendezvényen voltak, amelyen egy résztvevő koronavírustesztje pozitív lett. Később kiderült: Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatójának tesztje is pozitív.

Hollik István ezt csütörtökön a Facebook-oldalán jelentette be. Azt írta: hétfőn és kedden rosszul érezte magát, ezért a következő napok találkozóira és elsősorban a Tranzit közéleti évadnyitóra figyelemmel azt tartotta felelős magatartásnak, ha tesztelteti magát. Miután tesztje pozitív lett, elővigyázatosságból minden programot lemondtak, Hollik István pedig azonnal karanténba vonult.

Hozzátette, múlt szombaton részt vett egy magánrendezvényen, s onnan is – a szabályok szerint – leadta minden kontaktját a hatóságok felé. Ez érint több kormánypárti politikust is.

Kitért arra is, hogy a nyáron nem járt külföldön és minden szabályt betartott. „Ebből is látszik, hogy a vírus itt van és fokozott figyelmet kíván mindenkitől” – szögezte le, hozzátéve: a karantén szabályait betartva dolgozik tovább.

A Miniszterelnökség csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményéből azt is megtudtuk korábban, hogy Gulyás Gergely szerdán elvégzett koronavírustesztje negatív lett.

A hatósági karantén megszüntetése, a pénteki kormányülésen való részvétel és az azt követő kormányinfó megtartása csak a pénteki második koronavírusteszt negatív eredménye után lehetséges – írták.

További hírek

Olvasnivaló