Ugrás a tartalomra

Zivatarra, villámlásra, jégesőre is figyelmeztetnek!

met.hu
Utoljára módosítva
2019. június 05. szerda 13:45
Zivatarok, felhőszakadás és szélrohamok is kialakulhatnak szerdán – tájékoztat az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A megyében elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, sőt jégeső is előfordulhat. Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Forrás: met.hu

Szerdán délután erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, emellett hosszabb-rövidebb napos időszakok várhatók. Zápor, zivatar többfelé, illetve több alkalommal is kialakulhat. Néhol megélénkül a keleti, délkeleti szél, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul. Késő estére 15 és 19 fok közé hűl le a levegő – tájékoztat az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szerda este változóan felhős lesz az ég. Kezdetben a nappal képződő zivatarok lecsengenek, így ekkor elszórt jelleggel, majd ismét egyre többfelé várható zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél megélénkül, néhol meg is erősödik, zivatarok környezetében azonban átmeneti szélerősödés előfordulhat A késő esti 15, 19 fokról hajnalra 13 és 18 fok közé hűl le a levegő.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!