Ugrás a tartalomra

Az MSZP szerint 3,3 millió ügyfelet vezet félre az állami tulajdonban lévő MVM

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 29. kedd 12:27
Dr. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője bejelentést tett a Gazdasági Versenyhivatalnál tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat folytatása miatt, ugyanis az állami MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. – amelynek számlázási, elszámolási gyakorlatát számos jogos kritika érte az elmúlt hónapokban – félrevezető, hamis tájékoztatást ad a fogyasztóknak az általuk igénybe vett szolgáltatás „versenypiaci” áráról és az állami földgázszolgáltatás keretében elért megtakarításról - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a politikai párt. 

Mint fogalmaznak, a cég tisztességtelen kereskedelmi gyakorlata abban áll, hogy az MVM Next Zrt. a földgáz egyetemes szolgáltatás keretében kiállított számláin szereplő „rezsiboxban” a jogszabályi előírásokkal ellentétes módon, önkényesen megválasztott ár alapján történő számítással tünteti fel a megtakarításokat, ez pedig arra is alkalmas lehet, hogy a cég az ügyfeleit eltérítse a kereskedőváltás lehetőségétől, hogy ne kérjenek alternatív árajánlatot más földgázkereskedőtől. A cég ezzel a gyakorlatával 3,3 millió ügyfelet téveszthet meg.

Hozzáteszik, a versenypiaci, tőzsdei árképzés alapján ma 240-250 forintos árral kellene számolni a megtakarítást, azonban 1020-1030 forintos árral, több mint négyszeres árral számol!

"Az MSZP tisztességtelennek és elfogadhatatlannak tartja, hogy egy állami tulajdonban álló gazdasági társaság valótlan tartalmú tájékoztatást adjon a piaci árakról, ezért az MSZP elvárja, hogy a GVH érdemi fellépést tanúsítson, tiltsa el az állami céget a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatától!"- hangsúlyozzák. 

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!