Ugrás a tartalomra

Az MVK-nál is lazítanak, hétfőtől nem kötelező a maszk a járatokon

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. március 05. szombat 16:15
Hétfőtől nem kötelező a maszkviselés az MVK Zrt. autóbuszain, villamosain, illetve a megállóhelyeken sem - tájékoztatta szerkesztőségünket a közlekedési vállalat szombaton.
Minap-archív fotó: Juhász Ákos

Azt írták, hogy a vonatkozó kormányrendelet értelmében, a járványügyi korlátozások enyhítésével összhangban március 7-én, hétfőn, üzemkezdettől már nem kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszk viselése az MVK járatain, valamint a megállóhelyeken.

Hozzáteszik, ha valaki úgy gondolja, nyugodtan hordhat maszkot, de nem kötelező.

"Köszönjük utasainknak az elmúlt időszakban tanúsított rendkívüli fegyelmet a korlátozó intézkedések kapcsán" - zárul a közlemény.

Nem sokkal korábban a MÁV-Volán-csoport is bejelentette a járványügyi intézkedések feloldását.

És a sportrendezvényekre vonatkozó korlátozásokat is feloldják, így a mérkőzések védettségi igazolvány nélkül látogathatók lesznek, és a zárt terekre vonatkozó maszkviselési kötelezettséget is eltörlik.

Ahogy arról mi is beszámoltunk csütörtökön, hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség a közösségi közlekedés mellett az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban, valamint a vendéglátó egységek dolgozóinak sem kell maszkot viselniük munkájuk során. Kivezetik a védettségi igazolványok használatára vonatkozó szabályokat is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!