Ugrás a tartalomra

Begördül a múlt az MVK-hoz

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 14. péntek 13:24
A múzeumok éjszakáján mondhatni, már menetrendszerűen nyitja meg kapuit a közlekedési vállalat telephelye is, mint az országos programsorozat egyik helyszíne.
fotók: Juhász Ákos

A cég vezérigazgatója, Demeter Péter pénteken egy sajtó nyilvános esemény keretében mondta el, mire számíthatnak, akik június 22-én a Szondy György utcát és Miskolc Városi Közlekedési Múzeumát választják.

- Ez már sok évre visszamenő hagyomány, általában több ezer fő szokott kilátogatni a telephelyünkre – fogalmazott a vezérigazgató, aki azt is elmondta, hogy 15 órától 22 óráig különleges programokkal várják az érkezőket.

A délután fénypontja minden bizonnyal a járműkiállítás lesz. Csillogó dukkózás, múlt századi formatervezés: nem múzeumi, de muzeális darabok gördülnek ki a placcra.

Egyfelől az MVK veterán buszai és villamosai is megtekinthetőek lesznek, amelyek egykoron szolgálták a miskolci utazóközönséget, másrészről pedig. Az NDK gépcsodái és a szovjet ipar elpusztíthatatlan darabjai mellett számos old timer autóval és motorral találkozhatnak majd a látogatók a járműkiállításon.

Természetesen családi programokkal is készül az MVK: lesz kerékpáros tanpálya, távirányítós járművek bemutatója, a Gézengúzok interaktív gyerekműsora, de fellép a Csiribiri zenekar is. Az estét az Érzés együttes koncertje zárja majd.

További hírek