Ugrás a tartalomra

Beszólt a sofőrnek, megverték

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. július 22. szerda 09:55
A Szerencsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 42 éves férfi ellen súlyos testi sértés bűntette miatt.

A vádirati tényállás szerint a vádlott 2019. május hónap végén, a késő esti órákban Mád településen egy presszó előtt várakozott a személygépkocsijában ülve, amelynek járt a motorja, az autóból szólt a zene, és a vádlott időnként dudált. A sértett férfi a vendéglátóegységből kijött, hazafelé tartott, de a parkolóban találkozott a vádlottal, észlelte a dudálást és a zenét, így odaszólt, hogy „halkabban viselkedjen”.

Ebből szóváltás alakult ki közöttük, a vádlott kiszállt az autóból, és három alkalommal, tenyérrel és ököllel az arcán megütötte a sértettet, aki megpróbált a gépkocsi ajtajában megkapaszkodni, azonban az ütések olyan erejűek voltak, hogy a földre esett.
A további bántalmazást a parkolóban tartózkodó személyek akadályozták meg, a vádlottat elhúzták a sértettől, akit pedig mások felsegítették és a lakására kísérték.

A sértett a bántalmazás következtében a szemüreg törésével és metszőfogai letörésével járó 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el, amelyekkel kapcsolatban a keresőképtelensége miatt, valamint a fogak pótlásával felmerülő költségekre tekintettel polgári jogi igényt terjesztett elő. A fogkoronák helyreállíthatósága okán maradandó fogyatékosság kialakulása nem igazolható.

Az ügyészség az új büntetőeljárási törvény szerinti büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében – figyelemmel arra, hogy a bűncselekmény 3 évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő – az ügy megítélése egyszerű, a vádlott szabadlábon van, tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben a büntetlen előéletű vádlottal szemben – korábbi próbára bocsátása megszüntetése mellett – pénzbüntetést indítványozott.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!