Ugrás a tartalomra

Bízd a padló feltörlését robotra!

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 16. szerda 12:51
A 21. században már rengeteg gép segíti a háztartási munkák végzését. A gépek egyre modernebbek, akadnak olyanok, amelyeket már vezérelni sem kell, maguktól teszik a dolgukat.

Mivel így temérdeknyi idő spórolható meg, egyre többen döntenek úgy, hogy a klasszikus porszívókat inkább robotporszívókra cserélik. Ezeknek elegendő egy töltőállomást biztosítani, és maguktól összegyűjtik a por és a kosz nagy részét.

A tisztaság mértéke fokozható

Bár egy porszívózással a leglátványosabb kosz eltüntethető, úgymint a por és a különféle morzsák, szöszök, azért makulátlanul csillogó ettől még nem lesz a padló. A kutya sáros tappancsának nyomait vagy éppen egy kilöttyent üdítő maradványait nem lehet porszívózással megoldani.

Erre jó a Házirobotok.hu webáruházban kapható feltörlő robot. Bizonyos esetekben talán célszerűbb azonnal a kézi felmosóért nyúlni, ám ha nem történik olyasmi, ami azonnali beavatkozást igényel, akkor a padló ragyogóvá tételére tökéletesen alkalmas egy robot is.

Amit a feltörlő robotokról tudni érdemes

Az egyik legnépszerűbb háztartási robotokat gyártó cég az iRobot. Ennek két modelljét lehet megvásárolni, az egyik a Braava 390t, a másik pedig a Braava Jet. A működési elvük kísértetiesen hasonló, persze azért van köztük eltérés.

A Braava 390t olyan halk, hogy akár éjszaka is nyugodtan szabadon lehet engedni a lakásban, zavartalanul lehet mellette aludni.

Ezt tudja a Braava 390t

A Braava 390t szisztematikusan végzi a dolgát, a “NorthStar” navigációs rendszert használva közlekedik a lakásban. Akár szárazon törlésre is képes, de van nedvesen törlő funkciója is. Jó hír, hogy mind a két típusú, azaz a száraz és a nedves takarításra alkalmas mikroszálas törlőkendőt ki lehet mosni akár automata mosógépben is. Így nem kell egy használat után eldobni a kendőket, mivel többször is felhasználhatók.

E rendszer esetében a nedves törlés a következőképpen történik. Az alján van egy feltapadó takarítóbetét, ez egyben víztartályként is funkcionál. Erre kell majd rátenni a kendőt. Ha feltöltésre kerül, akkor a vizet alulról csepegteti a kendőre, így az szüntelenül nedves marad. A rendszerrel 60 négyzetméternyi felületet is fel lehet törölni egy huzamban, de akár ez az érték bővítéssel 168 négyzetméterre is növelhető.

Erre jó a Braava Jet feltörlő robot

Ez egy modernebb konstrukció. Ugyanúgy szisztematikus rendszerben dolgozik, ám navigációs kockák helyett az iAdapt 2.0 programozás szerint. Ez a készülék méreteit tekintve kisebb, így az olyan helyiséggel, mint a WC, jobban elboldogul. Egyszerre 20 négyzetmétert tud feltörölni.

Három funkciója van: száraz, nedves és vizes takarításra egyaránt alkalmas. Attól függ, hogy melyik módban üzemel, hogy az aljára melyik egyszer használatos törlőpad kerül rögzítésre. Külön lehet venni hozzá mosható törlőpadot. A nedves törlés e gép esetében úgy történik, hogy a robot elején található fúvókából permetezi az eszköz maga elé a vizet. Miközben előrehalad, rezegteti a törlőfejet.

Érdemes tehát egy ilyen eszközt beszerezni, jelentősen tisztább lakást eredményez a használata.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!