Ugrás a tartalomra

Bográcsállvánnyal bántalmazták az idős sértettet, majd kirabolták

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 17. szerda 12:27
A Miskolci Járásbíróság egy férfi és egy nő letartóztatását rendelte el, akikkel szemben rablás bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A nyomozás adatai szerint a nő július 11. napján Ózdon egy presszóban együtt italozott a 73 éves sértettel, az éjszakát is a sértett lakásában töltötte. Másnap este a két gyanúsított és a sértett együtt italoztak, majd 22 óra körül felmentek a sértett lakásába, ahol további italozás során a gyanúsítottak pénzt kértek a sértettől, aki megtagadta azt. Ezen veszekedés alakult ki közöttük, majd a gyanúsítottak több alkalommal megütötték az idős sértettet - tudatta a Miskolci Törvényszék.

Mint írják: a férfi hátulról lefogta a sértettet, a nő pedig testszerte több alkalommal megütötte. A sértett az ütésektől a földre esett. A férfi ekkor ököllel az állán megütötte őt, míg a nő egy bogrács állvánnyal ütlegelte, közben mindvégig a pénzének az átadására szólították fel. Amikor a sértett az eszméletét is elvesztette, a pénztárcájából magukhoz vettek kb. 15 000 forintot és a bankkártyáját, majd távoztak a lakásból.

A gyanúsítottak fenti cselekménye alkalmas társtettesként elkövetett rablás bűntettének a megállapítására.

A közlemény alapján a bíróság álláspontja szerint a várható büntetés súlyosságára figyelemmel, amely 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés, a gyanúsítottak szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan lehet tartani. Fennáll annak a veszélye is, hogy az általuk ismert sértett befolyásolásával, megfélemlítésével a bizonyítási eljárás lefolytatását megnehezítenék. Büntetett előéletükre és életmódjukra tekintettel a bűnismétlés veszélye is reális.

Mindezekre figyelemmel bíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

A végzés nem végleges - zárul a közlemény.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!