Ugrás a tartalomra

Csak megváltozott munkaképességűeket vártak a térre

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 02. csütörtök 15:29
Tizenkét cég és szervezet vonult ki a Tudomány és Technika Háza elé csütörtökön, hogy kifejezetten leszázalékolt munkavállalóknak kínáljanak álláslehetőséget. A Miskolci Foglalkoztatási Paktum által szervezett börzén mintegy száz érdeklődő volt.
Fotó: Juhász Ákos

A Miskolci Foglalkoztatási Paktum projekt elindulása óta, vagyis 2017-től a csütörtöki rendezvény volt a tizedik állásbörze a Paktumiroda szervezésében. Ez volt viszont az első, amit kimondottan megváltozott munkaképességű embereknek rendeztek meg. – Célunk volt, hogy az őket foglalkoztató miskolci cégeket munkaerőhöz segítsük – mondta el Pető Ágnes, Paktum egységvezető, majd hozzátette, ezek között természetesen több védett foglalkoztató is megtalálható, mint pl. a MiProdukt Kft. vagy a Szimbiózis Alapítvány. – Rajtuk kívül részt vett még a Para-Mis Kft., a Miskolc Holding Zrt., a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete, a Juvita Kft., a Tantender Kft., a Prohuman 2004 Kft., az „Emberekért” Közhasznú Nonprofit Kft., a Szeretet Alapítvány, a Szociálpolitikai Innovációs Közhasznú Nonprofit Kft. és az Ongropack Kft. – sorolta.

A rendezvény négyórás időszaka alatt mintegy százan keresték fel a kiállító cégeket. Perjési Zsuzsa célirányosan jött, irodai kisegítő munkát keresett. – Enyhe oxigénhiánnyal születtem, ami miatt nincs finommotorikus képességem, ezért kétkezi munkát nem tudok vállalni. Négy vagy hat órában tudnék dolgozni, van ECDL-vizsgám. Több munkát is ajánlottak itt nekem, ami tetszene, így várom majd a visszajelzést a cégektől – mondta. 

Tóth Judit, a Juvita Kft. rehabilitációs mentora úgy nyilatkozott, cégük összeszereléssel és csomagolással foglalkozik. – A miskolci telephelyen a Boschnak és a Shinwának dolgozunk be. Mivel cégünk akkreditált vagy védett munkahely, csak leszázalékolt embereket foglalkoztatunk, akik ülőmunkát végeznek akadálymentes környezetben. Most két főt vennénk fel dolgozni négy órában, ez utóbbi okoz problémát az érdeklődőknek, mert főleg nyolcórás munkát keresnek, de körülbelül húszan így is kérdezősködtek már – mondta az ötvenöt fős cég képviselője, aki elárulta, értelmi fogyatékosság, siketség és autizmus sem kizáró tényező. – Nagyon örültünk annak, hogy toborozhatunk kollégákat, mert ehhez a lehetőséghez ritkán jutunk hozzá. Legutóbb talán négy éve vehettünk részt ilyen rendezvényen. 

A Paktum munkaerőpiaci tanácsadó iroda kollégái az állásbörze után is várják az álláskeresőket a Paktum Ügyfélszolgálati Irodájában Miskolcon, a Széchenyi 60. szám alatt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!