Ugrás a tartalomra

Derékba törték a Vörösmarty Liget egyik kőrisfacsemetéjét

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 07. szerda 11:30
A csodásan kizöldült ligetben máris tapasztalhatók a vandalizmus következményei.
Kitört kőrisfacsemete / Fotók: Varga Andrea Facebook-oldala

Még február végén alakították át az aszfalttal borított Vörösmarty teret gyönyörű, zöld ligetté a "Beton ki, fák be!" akció keretében, civil kezdeményezésre, a Miskolci Részvételi Program részeként. A 2022-es részvételi költségvetéshez benyújtott ötletet a Célpont Közösségi Tér vetette fel, amely 3 millió 480 ezer forint felhasználásával valósult meg.

A fejlesztés célja az volt, hogy a nyaranta roppant módon felforrósodó betonfelületet feltörjék. A beton helyére pedig március végéig tizenkét - mezei juhár, gömbkőris, selyemakác - facsemetét ültettek, így a tér azóta Vörösmarty Liget névet fut, amely újabb kedvelt zöldterületet jelent Miskolcon. 

Bár az új park a lakosság többségének örömére szolgál, nem mindenki vigyáz rá. Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere szerda délelőtt adta hírül közösségi oldalán, hogy valaki kitört egy ott növekedő körisfacsemetét. 

"Végtelenül szomorú az, ami történt. Kollégánk ma a Vörösmarty liget egyik kőrisfáját kitörve találta. A téren a hőszigethatás negatív következményeinek ellensúlyozására a részvételi költségvetési keretből történt a beton felbontása és a fiatal csemeték ültetése. Egy sikeres történetként gondoltunk erre a projektre, hiszen először próbáltunk (sikeresen) feltörni egy nagy kiterjedésű burkolt felületet" - írja közösségi oldalán Varga Andrea alpolgármester. 

"A vandalizmus, a tudatlanság, a felelőtlenség azonban ismét megakadályozta, hogy felhőtlenül örülhessünk. Miért? Mi a jó abban, ha egy fiatal facsemetét derékban kettétörnek? Aki ezt tette, az mit gondol a saját jövőjéről? Minden idők legforróbb nyarát éljük! A klímaváltozást a bőrünkön tapasztaljuk! Mégis miért kell rombolni és tönkretenni mindent? Végtelenül fájdalmas mindez" - fejezte ki szomorúságát bejegyzésében az alpolgármester.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!