Ugrás a tartalomra

Diákoknak hirdet filmes pályázatot a CineFest

mti.hu
Utoljára módosítva
2024. július 12. péntek 10:00
Kisfilmes pályázatot hirdet a középiskolás és egyetemista filmrajongóknak az idén szeptember 6. és 14. között megrendezendő CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal (NMHH) közösen - közölte az NMHH kommunikációs igazgatósága szerdán az MTI-vel.
Húszéves a Cinefest /Mocsári László idén áprilisban készült fotója

A közlemény szerint a 14 és 24 év közötti magyar diákok vagy diákokból álló alkotócsoportok "Veszélyek az online térben!" tematikában műfaji megkötés nélküli, 2022. január 1. után készült filmmel nevezhetnek. A nevezési űrlap augusztus 20-ig a Cinefest weboldalán, a nevezés fül alatt érhető el.

A bármely technikával - legyen az például kamera, mobiltelefon vagy táblagép - forgatott pályaművek terjedelme 00.30 - 03.00 perc lehet, és célja, hogy bemutassa a gyermekek és fiatalok hétköznapi médiahasználatával kapcsolatos veszélyes vagy ártalmas jelenségeket, helyzeteket, tendenciákat, valamint az ehhez kapcsolódó felhasználó szokásokat és attitűdöket, és a jelenség mögötti okokat - ismertették.

A CineFest szakmai, külön zsűrije által a legjobbaknak talált filmek alkotói pénzdíjban részesülnek: a fődíjas film 250 ezer, a második helyezett 150 ezer, míg a harmadik 100 ezer forintot kap. A díjazottakat szeptember 14-én, a fesztivál zárógáláján hirdetik ki.

A közleményben kitértek arra is, hogy a több mint két évtizedes múlttal rendelkező CineFest az indulásakor elsősorban a fiatal filmeseknek próbált bemutatkozási lehetőséget kínálni. Idén a fesztivál résztvevői három moziteremben és négy kategóriában (Nagyjátékfilm, CineDocs, Kitekintő és CineNewWave) nézhetik meg a filmeket.

A miskolci 20. - jubileumi - CineFest szeptember 6-án kezdődik, idén is az év legjobb, legizgalmasabb premierjeivel, sztárvendégekkel, szakmai programokkal, könyvbemutatókkal és bulikkal - áll a közleményben. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!